Gemeente Helmond


Mini-onderneming ROC op de markt

Studenten van het ROC Ter AA brengen op zaterdag 22 mei hun producten aan de man op de Helmondse zaterdagmarkt.

Heeft de marktkoopman toekomst? Wie volgt hen op? En hoe betrek je jongeren bij het marktbedrijf? Interessante vraagstukken die aan bod komen bij het opzetten van mini- ondernemingen van de studenten van het ROC Ter AA. Zij brengen hun producten aan de man op een aantal zaterdagmarkten in april en mei.

Feliciteren marktkooplieden

Aanstaande zaterdag 22 mei zal wethouder Van Mierlo de ROC stand op de markt bezoeken. Daarnaast zal zij ook kennismaken met de marktkooplieden en hen feliciteren met de beste grote markt en de finaleplaats voor beste markt in Nederland.

Kijkje in de keuken

Studenten van de Helmondse ROC Ter AA prijzen hun zelfontwikkelde, unieke producten aan op de Markt in hartje Helmond. Daarnaast kunnen leerlingen een tijdje gaan meelopen op de markt, voor een kijkje in de keuken. Het idee is een initiatief van ROC Ter AA, Stichting Marktpromotie, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, Stichting Jong Ondernemen en de gemeente Helmond.

Mini-ondernemingen

De mini-ondernemingen van ROC Ter AA zijn studentenbedrijven waarin studenten van de richting marketing communicatie, export groothandel en hand en design ervaring opdoen met het runnen van een onderneming. In de ondernemingen ontwikkelen ze bijzondere producten die ze op de markt aan de man brengen. Denk aan geluksteentjes, SMS-diensten, regenbroeken, sieradenrekje, sfeerverlichtingen, veter click button, flessenopeners, wegwerp tafelkleden en warmhoudzakken.
* Lees meer over de mini-onderneming op de Helmondse zaterdagmarkt