Politie Amsterdam-Amstelland

Veiligheidsfestival in Bos en Lommer Gratis uw fiets laten graveren? Luisteren naar een inbreker? Alles weten over cannabis? Ervaren wat een brandweerman ziet die iemand uit een huis vol rook wil redden? Dit en (veel) meer zaterdag 22 mei op het Veiligheidsfestival Bos en Lommer.

Wat is er te doen?
Om diefstal tegen te gaan kan iedereen die dag gratis zijn fiets laten graveren, de kentekenplaten van de auto laten popnagelen en zijn kenteken in de autoruiten laten graveren. Bezoekers kunnen rustig rondkijken, luisteren naar een presentatie of meedoen aan een spel of workshop, zoals reanimatie.

Bezoekers kunnen verder bijvoorbeeld ervaren wat een brandweerman ziet die iemand moet redden uit een huis vol rook. Ze kunnen een politieworkshop volgen of luisteren naar een inbreker. Er is een rijsimulator en de kans om alles te weten te komen over cannabis. Vrouwen kunnen een training zelfverdediging volgen of een cursus eerste hulp bij ongelukken. Er is een presentatie over het belang van huiselijke vrede en geĂŻnteresseerden kunnen te weten komen hoe je een psychose kunt herkennen.

Ook voor kinderen valt er van alles te beleven: er is een klimmuur, een springkussen, een kleurplatenwedstrijd en poppenkast. Er is kinderopvang.

Opening en organisatie
Om 13.30 uur wordt het festival officieel geopend door de stadsdeelvoorzitter van het nieuwe stadsdeel West, Martientje Kuitenbrouwer. Een speciale politieafdeling abseilt vervolgens van het voormalige Elsevier-gebouw. Het Veiligheidsfestival wordt georganiseerd door het politiekorps Amsterdam-Amstelland in samenwerking met Stadsdeel West. Doel van het evenement is om door samenwerking van professionals met bewoners de veiligheid in de buurt te vergroten.

Wanneer?
Zaterdag 22 mei, tussen 11 en 19 uur

Waar?
Sara Burgerhartstraat 25, Bos en Lommer (tegenover supermarkt Lidl, langs de afrit A10)

Gratis parkeergelegenheid.
OV: Tram 12, bus 15 en 64, halte Haarlemmerweg


____________________