GroenLinks

ToekomstToer GroenLinks met Femke Halsema in Pinksterweekend

Donderdag 20 mei 2010, 14:57u - webteam

De ToekomstToer van GroenLinks-lijsttrekker Femke Halsema trekt dit extra lange weekend met andere kandidaat-Kamerleden door Midden en Zuid Nederland.

Op zaterdag 22 mei rijdt de speciale campagnebus door Flevoland. Femke Halsema bezoekt samen met de kandidaten Jesse Klaver, Rik Grashoff en Niels van de Berge eerst Zeewolde, waar zij de Consum-Anders Markt' voor duurzame producten opent om 10.45 uur. Verder worden het Stadhuisplein in Lelystad (11.45 uur), de Libelle Zomerweek (13.00 uur) en de Grote Markt in Almere (14.45 uur) aangedaan. Op de Libelle Zomerweek gaat Femke met bezoekers in gesprek bij het Broodje Politiek. In Lelystad en Almere houdt zij een toespraak en wordt er geflyerd.

Op zondag 23 mei, Eerste Pinksterdag, staan Noord Brabant en Limburg op het programma. De campagnebus met Femke Halsema rijdt eerst naar Helmond (12.00 uur), waar een groene picknick in de kasteeltuin georganiseerd wordt. In Maastricht houdt Femke om 14.30 uur op het Vrijthof een toespraak. Hierna trekt de toer naar Heerlen voor een kort campagnebezoek aan plein de Bongerd (16.15 uur). Op zondag zullen de volgende kandidaten de lijsttrekker vergezellen: Jolande Sap, Bruno Braakhuis, Arjan el Fassed en Paul Smeulders.

Op Tweede Pinksterdag 24 mei is de ToekomstToer van 13.15 tot 14.15 uur op de Markt in Middelburg. Gedeputeerde Marten Wiersma gaat in op de mogelijke komst van een tweede kerncentrale naar Zeeland. Femke Halsema maakt hem duidelijk dat er duurzamere alternatieven zijn. Vervolgens rijdt de bus naar Rotterdam waar een groene picknick georganiseerd wordt in het Vroesenpark (aankomst campagnebus 16.15 uur). De GroenLinks kandidaten die meereizen zijn: Bruno Braakhuis, Carla van Os, Hann van Schendel en Hayat Barrahmun.

Kandidaat-Kamerlid Niels van den Berge start deze maandag in Middelburg ook met zijn `Boerenzoon zoekt toekomst' tractortoer.

Zie voor een overzicht van de ToekomstToer na 24 mei (data en tijden onder voorbehoud): http://tweedekamer.groenlinks.nl/agenda

Eerlijke keuzes

GroenLinks voert met de slogan 'Klaar voor de Toekomst' campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. De partij kiest voor een verantwoorde combinatie van hervormen, herverdelen en bezuinigen in een turbulente tijd. Want juist nu zijn echte eerlijke keuzes nodig voor een groen en sociaal Nederland. Het volledige programma is te vinden op http://standpunten.groenlinks.nl/