Ingezonden persbericht


Achtkarspelen, 21 mei 2010

Zet het Landkaartje op de kaart!

Gezamenlijke actie in het kader van wereldbiodiversiteitsdag, Achtkarspelen

Op 22 mei vinden overal in het land activiteiten plaats rondom biodiversiteit. Ook in Achtkarspelen zijn verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag een wandeling in De Kruidhof, er is een kindertentoonstelling in de bibliotheek in Buitenpost en er komt een boekje uit over biodiversiteit in eigen tuin. Dit boekje is gratis aan te vragen door alle inwoners van Achtkarspelen.

Vlinders zijn een goede indicator voor biodiversiteit; vlinders zijn afhankelijk van waardplanten. Hoe meer plantensoorten, hoe meer vlindersoorten. Om eens te kijken hoe het met de biodiversiteit in Achtkarspelen gesteld is, zijn Botanische tuin De Kruidhof en NME-Achtkarspelen een gezamenlijke actie gestart.

Van 22 mei tot 9 juli roepen we iedereen op om alle landkaartjes op de kaart te zetten! Het landkaartje is een dagvlinder die in deze periode regelmatig te zien is. De ervaring leert dat als je er eenmaal op gaat letten, je er steeds meer ziet. Op 9 juli is het nachtvlindernacht in Botanische tuin De Kruidhof. We zullen deze avond bekend maken hoeveel landkaartjes in Achtkarspelen gesignaleerd zijn.