Gemeente Den Haag

Opening historische haven aan het Zieken

Slagwerkgroep Percossa geeft spetterend optreden


* Laatste wijziging: 21 mei 2010

De nieuwe historische haven aan het Zieken wordt zaterdag 22 mei 2010 om 11.00 uur officieel geopend door de wethouder Rabin Baldewsingh (Leefbaarheid) en initiatiefnemer Willem Minderhout.

Speciaal voor de opening van de haven verzorgt de slagwerkgroep Percossa een spetterend optreden vanaf het water. Vanuit het Westland komt een met kruidenplantjes gevulde Westlander (platbodem) aangevaren, die zal aanmeren in de nieuwe haven.

De Stichting de Ooievaart, de huidige beheerder van de passantenhaven aan de Bierkade, gaat deze nieuwe haven beheren.

Het Spuigat Uit

De komst van de historische haven is het gevolg van het initiatiefvoorstel `Het Spuigat uit' dat is ingediend door raadslid Willem Minderhout. Dankzij de haven wordt de Haagse Binnenstad nog aantrekkelijker voor bezoekers, bewoners en gebruikers van de grachten.

Fleurig cadeautje direct omwonenden

Direct omwonenden van de haven hebben een brief ontvangen met hierbij een bon. Onder de naam `bloemen kleuren uw buurt' kunnen zij op vertoon van deze bon tussen 12.00 en 14.00 uur een fleurig presentje afhalen.

De planten zijn gesponsord door City Spices, Firma Meeuwisse en Stichting de Ooievaart. Naast het fleurrijke presentje deelt City Spices ook restanten kruiden en kruidenbakken uit aan bewoners van de Stationsbuurt die zich hiervoor eerder dit jaar hebben opgegeven.