Ingezonden persbericht


Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen beleeft tweede editie in 013

Na het grote succes van de eerste editie van Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen in 2009, keert het festival dit jaar wederom terug naar 013 op zaterdag 22 mei. Op een gebroederlijke manier zal het beste dat Nederland en België op muzikaal terrein te bieden hebben de verschillende podia delen.

Met de Belgische rockgroep Absynthe Minded en Neerlands' Britpop-trots Moke presenteert het festival twee uitstekende headliners. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Ook de nieuwe Belgische new-wave sensatie Customs, de lichtvoetige popliedjes van Anneke van Giersbergen & Agua de Annique én de legendarische funkhelden van Gotcha Allstars - in vrijwel originele bezetting - zijn op 22 mei in 013 te zien.

In de Kleine Zaal is het goed vertoeven met optredens van Dez Mona, dat een interessante kruising laat horen tussen jazz, gospel, drama en spirituals, terwijl The Black Atlantic het Nederlandse antwoord is op bands als Beirut en Bon Iver. De Belgische band The Van Jets laat een onweerstaanbare mengeling horen van glamrock, rock 'n roll, garagerock en pop en de jonge Nederlandse band DeWolff doet met hun rauwe rockmuziek de jaren '60 en '70 herleven. Het jonge trio staat bovendien dit jaar op Pinkpop. The Hickey Underworld tenslotte is de stevige Belgische rockband die vorig jaar het Rock Werchter festival afbrak met hun tegendraadse noiserock.

Ook de Bat Cave staat vol met aansprekende namen. Het programma daar wordt dit jaar ingevuld door het Antwerpse podium Trix en wordt spoedig bekend gemaakt.

Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen
Zaterdag 22 mei 2010 | aanvang 19:00 | zaal open 18:00 Tickets ¤ 15 excl. service-enn transactiekosten | Alle zalen | VVK vanaf 27-03-2010

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /