Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, AMSTERDAM 17 MEI 2010
t.a.v. www.opennieuwsbank.nl

b9 jazz: naast jazz session nu ook maandelijkse concerten.

'Waar komen al die chickies van 18 toch vandaan?' Het blijft een raadsel. Feit is wel dat de eerste b9 jazz session in april een frisse jonge crowd trok en de tent wederom nokvol zat. Topmuzikanten uit alle windstreken stonden in de rij om te kunnen jammen in brug9.

Op zaterdag 22 mei vindt daarom de tweede b9 jazz session plaats. Naast de maandelijkse sessies o.l.v. saxofonist Olaf Zwetsloot, zullen er nu ook concerten gaan plaatsvinden van bekende en nog onbekende artiesten. Om te beginnen met Saskia Laroo en Warren Byrd. En op donderdag 8 juli een exclusief voorproefje van het North Sea Jazz 2010.

Aanstaande zaterdag 22 mei kick-start de avond met het Olaf Zwetsloot Quartet dat in de eerste set eigen composities speelt - een wervelende eigentijdse mix van jazz en funk. Daarna wordt de sessie geopend voor muzikanten (van 21:15 tot 00:00). NB: het is geen sessie voor beginners. Voor muzikanten gratis entree en een gratis drankje.

Jazz leeft en verjongt. Het succes van b9 jazz toont dat mede aan. Een journalist van de New York Times kwam poolshoogte nemen en tekende op: '...' Ook uitgaansblad NL 20 was zeer positief over b9 jazz: 'We kunnen er kort over zijn: deze plek is supergaaf. Vooruit, zo'n underground-spontaan-oppoppend-geheime club wordt gedomineerd door early adopters: interessanterige uit- en vormgevers, filmmakers en andere crea bea's met Woody Allenbrillen en coltruien.'

Ondertussen is b9 jazz druk bezig te professionaliseren. Doel is om binnen de Amsterdamse muziekscene met een muziekaanbod van hoge kwaliteit een geheel eigen plaats in te nemen. Wederom heeft b9 jazz een aantal aanpassing gemaakt, waardoor de muziekbeleving voor het publiek weer een stukje beter is. En zo gaat b9 jazz door met het fijnslijpen van haar formule.

Geplande b9 jazz:
10 juni: b9 live jazz
24 juni: b9 sessie
8 juli: b9 North Sea
22 juli b9 sessie

De huisband
Olaf Zwetsloot - altsax
Thomas Winther Andersen - contrabas
Dirk Balthaus - Fender Rhodes
Victor de Boo - drums

b9 jazz heeft de ambitie om op den duur ook grote namen te programmeren en kiest er voor hier langzaam naartoe te groeien.

b9 jazz is een cosmopolitische soirée met live jazz, unieke filmbeelden van flashmobcinema.nl, een fijne bar en het aangename gezelschap van Amsterdams culturele aristocratie, waaronder bohemiens, arrivées, snobs, bimbos, kunstenaars, losers, dandys en putjesscheppers uit de diepste krochten van de grachtengordel en omstreken.

Take it to the bridge!

De feiten:
b9 jazz
Live jazz sessie in brug9
Zaterdagavond 22 mei 2010, 20:00 - 01:00.
Tickets: ¤ 7,50 (te koop aan de deur)
Singel, tegenover 161 (trappetje af).

Locatie en organisatie:

- brug9 is de ruimte onder de Torensluis, de brede brug op het Singel in Amsterdam. De Torensluis is de oudste nog bestaande brug van Amsterdam. Bjorn ter Kuile en Lenneke Overeem exploiteren de ruimte en organiseren er debatten, documentaires, tentoonstellingen, jazz en meer.
- Olaf Zwetsloot is altsaxofonist, componist en organisator.