Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Wat is er te doen op 22 mei Wereldbiodiversiteitsdag?

Op 22 mei is het Wereldbiodiversiteitsdag. Door het hele land vinden inspirerende activiteiten plaats. Op www.biodiversiteit.nl/kaart vindt u hiervan een overzicht en kunt u zoeken op een activiteit bij u in de buurt. Ook zijn er lespakketten en andere educatieve producten te vinden.

Overzichtskaart
Diverse organisaties en verenigingen organiseren activiteiten in het kader van biodiversiteit. Niet alleen op de dag van de biodiversiteit, maar ook tijdens de rest van het jaar. Bent u op zoek naar een uitje voor 22 mei? Of zoekt u een lespakket over biodiversiteit om in de les te behandelen? Op de www.biodiversiteit.nl/kaart is een overzicht te vinden van allerlei verschillende activiteiten voor binnen en buiten. Kijk op de kaart voor een overzicht van uiteenlopende activiteiten en educatieve producten rond biodiversiteit in Nederland. Gezocht kan worden op trefwoord, locatie, datum, doelgroep en type activiteit of product.

Voor gezinnen en schoolklassen
De website richt zich op verschillende doelgroepen: zowel jong als oud, gezinnen en schoolklassen (basisschool en voortgezet onderwijs). U vindt er niet alleen activiteiten zoals excursies, evenementen, tentoonstellingen en natuurwandelingen, maar ook educatieve producten zoals lespakketten, speurtochten en educatieve websites.

Zelf producten/activiteiten aanmelden?
Op dit moment staan er ruim 300 activiteiten/producten op de kaart, maar dat aantal neemt snel toe. Heeft u zelf nog activiteiten of producten aan te bieden? Voer ze eenvoudig in op de site. Kijk op www.sme.nl/biodiversiteit hoe dat moet. Het overzicht is samengesteld door SME Advies in opdracht van het Ministerie van LNV/ Agentschap NL en in samenwerking met de Coalitie Biodiversiteit 2010. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact op met Neeldert van Laar van SME Advies (laar@sme.nl, 030-6358921).



Ingezonden persbericht