Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag, 18 mei 2010

Tweemaal Koninklijk bezoek bij Nederlands Dans Theater II in Shanghai

Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Willem Alexander en Prinses Máxima wonen vanavond in Shanghai de besloten voorstelling van Nederlands Dans Theater II bij. De voorstelling vindt plaats in het kader van de Nederlandse Nationale Dag op de World Expo. De dansgroep is daar op uitnodiging van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Behalve demissionair minister Maria Van der Hoeven (EZ), is ook demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveld (OCW) aanwezig. Nederlands Dans Theater II brengt Chapeau, Gods and Dogs (Ji?í Kylián) en Said and Done (Paul Lightfoot en Sol León). Op 22 en 23 mei staat het dansgezelschap met hetzelfde programma in Beijing.

Naast de voorstelling van Nederlands Dans Theater II op de Nederlandse Nationale Dag, voerden danseres Wun Sze Chan en Liszt Concours- winnaar Yindi Sun, gisteren speciaal voor de verjaardag van Prinses Máxima een geïmproviseerde, vrije interpretatie op van 'Happy Birthday'. In de avond traden Wun Sze Chan en Yindi Sun op met het improvisatieproject MOVE:MENT, dat speciaal voor de samenwerking tussen Nederlands Dans Theater en het Liszt Concours werd opgezet. Dit werd mogelijk gemaakt de Netherlands China Arts Foundation.

Damen Shipyards Group (hoofdsponsor Nederlands Dans Theater), maakt de tour naar China mede mogelijk.

Het Prinselijk Paar was aanwezig op een repetitie voor een improvisatieoptreden van het Nederlands Dans Theater in samenwerking met het Internationale Liszt Concours. Op de foto: Het Koninklijk Paar, Martijn Sanders (intendant van het Dutch Culture Centre) en danseres van Nederlands Dans Theater II Wun Sze Chan