Ingezonden persbericht


Persbericht

Expositie De Groene Kamer in kader van internationaal jaar Biodiversiteit

Locatie: Intratuin Tilburg

Marieke Moorman/Onno Hoes en Midas Dekkers/Maarten 't Hart prikkelen door uitspraken

In de Tilburgse week van de biodiversiteit van 22 t/m 30 mei is bij Tuincentrum Intratuin in Tilburg een tentoonstelling over biodiversiteit te zien. Deze speciale tentoonstelling in het kader van het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit wil het publiek inspireren tot duurzaam handelen en daarnaast informeren over het verlies aan verscheidenheid in planten, dieren en ecosystemen.

Die verscheidenheid zorgt voor een natuurlijke balans in de omgeving en draagt bijvoorbeeld bij aan schoon water, vruchtbare grond, medicijnen, brandstoffen en een stabiel klimaat. De natuur is een bron van plezier en inspiratie en ligt aan de basis van talloze recreatieve, educatieve, toeristische en culturele activiteiten. Wereldwijd gaat het verlies aan biodiversiteit duizend keer sneller door o.a. milieuvervuiling, klimaatverandering, overbevolking en ontbossing. Daarom is 2010 Internationaal Jaar van de Biodiversiteit; 160 landen leveren een bijdrage. Op de tentoonstelling in Tilburg krijgen bezoekers informatie over biodiversiteit en tips voor thuis en tuin. Er zijn prikkelende uitspraken te lezen van markante Tilburgers, politici en bestuurders (Marieke Moorman en Onno Hoes), en van bekende biologen/ schrijvers zoals Maarten 't Hart en Midas Dekkers.

Landgoed De Groene Kamer wordt gerealiseerd in het gebied ten zuidwesten van Tilburg. Het combineert buitengewoon kwalitatieve retail en duurzaam ondernemen met verantwoorde ontsluiting van de omliggende natuur. Dit landgoed komt tegemoet aan een groeiende wens van mensen contact te kunnen leggen met hun groene omgeving. Wij houden allen van de natuur, maar willen die ook op een comfortabele manier beleven. 'De Groene Kamer' biedt die mogelijkheid: een landschappelijke omgeving waar je ontspannen kunt genieten van hoogwaardige voorzieningen. Een dagje uit om de hoek. De circa 40.000 inwoners van De Reeshof kunnen zelfs lopend of per fiets naar dit landgoed. Ruim 400.000 bezoekers bevinden zich op minder dan 30 minuten van het landgoed.

Te zien bij Intratuin Tilburg, Stappegoorweg 229, 5022 DE Tilburg. Van maandag t/m zaterdag vanaf 9.30 tot 18.00 uur. Op donderdag en vrijdag tot 21.00 uur.



Ingezonden persbericht