Dienstenbond CNV

Nieuws

21 mei 2010

Werkgeversvoorstellen UVIT

CNV Dienstenbond sprak 18 mei met UVIT over de werkgeversvoorstellen. De vele reacties van de CNV leden vormden de basis van de onderhandelingen over het nieuwe sociaal plan. De leden stemden unaniem voor behoud van de oude kantonrechtersformule. Daarnaast wilden de leden meer duidelijkheid over de loopbaanbegeleiding, over de begrippen ingrijpend gewijzigde functie, nieuw leiderschapsprofiel en over de outsourcing. CNV Dienstenbond vroeg de werkgever om deze duidelijkheid. Op een aantal onderwerpen zijn de standpunten van CNV en UVIT dichter bij elkaar gekomen. Op 31 mei spreekt CNV verder met UVIT.

Ingrijpend gewijzigde functie
Een van de hete hangijzers was het begrip ingrijpend gewijzigde functie.
CNV Dienstenbond wilde dat de werkgever dit begrip duidelijker formuleerde. Ook vroeg CNV zich af of er sprake is van een ingrijpend gewijzigde functie na toevoeging van het nieuwe leiderschapsprofiel aan het functieprofiel. CNV onderzoekt dit en UVIT formuleert voor 31 mei het begrip ingrijpend gewijzigde functie helderder.

Outsourcing
De werkgever deed een uitgebreid voorstel over outsourcing. CNV wilde eerst meer duidelijkheid over de plannen. Om die reden heeft CNV het werkgeversvoorstel op dit thema, tot op heden, dan ook niet voorgelegd aan de leden. Enkele belangrijke gespreksonderwerpen over de outsourcing waren de pensioenregeling, de werkzekerheidgarantie, de terugkeergarantie en de beëindigingvergoeding. Op 31 mei praten UVIT en CNV hierover verder.

Loopbaanbegeleiding
CNV sprak ook met UVIT over de inrichting van de loopbaanbegeleiding. UVIT wil een vernieuwde loopbaanbegeleidingsmethode gaan toepassen. Deze aanpak houdt in dat er meer maatwerk komt en dat er meer termijnen in acht worden genomen. Ook komt er meer ruimte om opleidingen te volgen. Het uitgangspunt van CNV is dat ieder mens uniek is en om die reden een eigen individuele aanpak verdient. CNV zet zich hier voor in.

CNV houdt u op de hoogte na 31 mei.

Positief nieuws over de Verzekeringswinkels
Een deel van de medewerkers van de verzekeringswinkels behoudt hun werk. De bestuursvoorzitter wil enkele verzekeringswinkels ombouwen tot servicepunten en een ander deel van de verzekeringswinkels sluiten. In de omgebouwde servicepunten is werk voor een deel van de medewerkers van de huidige verzekeringswinkels. Dit succes is behaald, mede door de inspanningen van de leden van CNV Dienstenbond en de Ondernemingsraad.

Voor vragen of opmerkingen over de onderhandelingen over het nieuw sociaal plan kunt u terecht bij uw bestuurder Arjan Baselmans, a.baselmans@remove-this.cnvdibo.nl. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2116674.