Dienstenbond CNV

Nieuws

21 mei 2010

Doorbraak onderhandelingen CAO Technische Groothandel nodig

De onderhandelingen over een nieuwe CAO Technische Groothandel zijn bijna vastgelopen. Dit kwam doordat werkgevers van mening waren dat CNV Dienstenbond gezien de huidige economische crisis wel erg veel vraagt en omdat CNV Dienstenbond zich onvoldoende serieus voelde genomen toen bleek dat werkgevers op bijna al haar voorstellen "nee" antwoordden. Hierop heeft CNV Dienstenbond, om een patstelling te voorkomen, werkgevers gevraagd wat er in haar ogen wel kan. Dan kunnen wij de afweging maken of dat al dan niet voldoende is om een nieuwe CAO te sluiten.

Op woensdag 19 mei heeft de vierde onderhandelingsronde over een CAO Technische Groothandel plaatsgevonden. Opnieuw bleken de gesprekken moeizaam, wat bijna heeft geleid tot het vastlopen van de onderhandelingen. Op verzoek van CNV Dienstenbond zullen werkgevers nu op 3 juni aangeven wat er in hun ogen wel kan. Vervolgens zal CNV Dienstenbond moeten bepalen of dit voldoende is voor het sluiten van een cao.

Werkgelegenheidsvoorstel
In aanloop naar deze onderhandelingsronde heeft CNV Dienstenbond, samen met de collega-vakbonden, het huiswerk goed gemaakt. Als tegenwaarde voor gematigde looneisen stellen wij een gedegen pakket aan werkgelegenheidsafspraken voor. Het eerdere voorstel van werkgevers ging ons niet ver genoeg. Daarom hebben wij zelf een pakket voorgesteld, gebaseerd op onze gezamenlijke wijzigingsvoorstellen.

Samengevat vragen wij daarin om duidelijke beleidsuitspraken (vooral om streefcijfers) van de werkgevers ten aanzien van diverse doelgroepen, zoals ouderen, jongeren en stagiaires. De instrumenten zijn zaken als loopbaanadvies, individuele scholingsbudgetten, werkzekerheid en (extra) werkgelegenheid, maar bijvoorbeeld ook verlaging van de vakvolwassen leeftijd. Tevens stellen wij voor concurrentie- en relatiebedingen uit te schakelen bij (collectief) ontslag. Minstens een deel van deze voorstellen moeten naar onze mening geconcretiseerd gaan worden om akkoord te kunnen gaan met loonmatiging, zoals vorige jaar is afgesproken in het Sociaal Akkoord.

Wat kan er wel?
Ondanks het feit dat alle vakbondsvoorstellen de revue zijn gepasseerd en er aan de tafel veel is gezegd, valt er nu verder weinig nieuws te melden. Wij zouden jullie een opsomming kunnen geven van alle afgewezen punten, maar wellicht komen werkgevers daar op terug? Of over de zaken die wij ook zelf nog in studie hebben, zoals hoe om te gaan met de leeftijdsdagen en het concretiseren van een verbetering van de jeugdlonen. En er zijn ook al wat punten waar partijen het al wel over eens zijn. Maar die krijgen hun waarde als op andere punten duidelijkheid ontstaat.

Volgend overleg
Voor de eerstvolgende overlegronde op donderdag 3 juni aanstaande hebben we amper twee weken om heel veel huiswerk te doen. Wij kunnen jullie beloven dat wij ons uiterste best zullen doen om nog voor de zomervakantie tot een nieuwe CAO te komen. Maar of dat ook gaat lukken is onvoorspelbaar en van vele zaken afhankelijk.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 023-5670615 of e-mail: j.warnaar@remove-this.cnvdibo.nl ). Meer informatie over de Technische Groothandel en CNV Dienstenbond kunt u vinden op www.cnvdienstenbond.nl/tech.