Politie Drenthe

Zaterdag 22 mei 2010

Provincie Drenthe, 22-05-2010

Alcomobilisten

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurde de politie een 37-jarige inwoner van Hoogeveen. De man reed onder invloed, 910 ug/l, over de Grote Kerkstraat toen hij gecontroleerd werd. Zijn rijbewijs werd ingenomen, hij kreeg een rijverbod en er werd proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Een 25-jarige automobilist uit Hoogeveen liep in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de lamp. Op de Collardslaan werd hij gecontroleerd en bleek onder invloed, 545 ug/l, te zijn. Hij ging op de bon voor het rijden onder invloed en het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs. Hij kreeg eveneens een rijverbod.

HOOGEVEEN Op de Oosterstraat bekeurde de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 53-jarige bromfietser uit Hoogeveen. De man blies 455 ug/l.

Politie bekeurt hardrijder
BEILEN In de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurde de politie een 35-jarige man uit Westerbork. Hij reed met een snelheid van 175 km/u over de A28. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bromfietster ten val

SMILDE In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 41-jarige vrouw uit Hoogersmilde met haar bromfiets ten val gekomen en gewond geraakt. Ze reed over het brom- en fietspad gelegen langs de Rijksweg 133. Ter hoogte van de kruising naar Appelscha zag ze een knik in de weg over het hoofd en kwam ten val. Ze moest met knie-, enkel- en schouderletsel overgebracht worden naar het ziekenhuis. Daar werd in verband met alcoholgebruik een bloedproef genomen. De vrouw mocht na behandeling weer naar huis.

Potloodventer actief

WESTERBORK Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding van een potloodventer in de omgeving van het zwembad aan de Beilerstraat. De onbekende man, waarvan alleen bekend is dat hij donker haar had, stond zich te bevredigen in het bos aan de achterzijde van het zwembad in de omgeving van de daar gelegen camping. Er werd niemand meer aangetroffen.

Fietser rijdt door na aanrijding
ASSEN De politie heeft vrijdagavond een aangifte opgenomen van doorrijding na een aanrijding. Een in een rolstoel zittend 5 jarig jongetje uit Assen, die werd voortgeduwd door zijn ouder, werd op het zebrapad van het Koopmansplein aangereden door een vrouw op een fiets. Deze stopte niet voor het zebrapad waardoor de voet van het slachtoffertje tussen de wielspaken kwam. De vrouw reageerde boos richting de ouders en fietste door. Het jongetje moest met onbekend letsel overgebracht worden naar het WZA. De politie heeft ondertussen kunnen achterhalen wie de vermoedelijke dader is en stelt een onderzoek in.

Politie achtervolgt alcomobilist op gestolen scooter

HOOGEVEEN Toen de politie vrijdagavond op de Van Echtenstraat een scooterbestuurder met een geen helm dragende passagier wilde controleren ontstond er een achtervolging. De bijrijder nam lopend de benen maar de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk kon hij in de Wethouder Robaardstraat aangehouden worden. Na controle bleek dat de bromfiets als gestolen was opgegeven. De 16-jarige bestuurder werd aangehouden als verdachte van heling en het rijden onder invloed, 150 ug/l, van alcohol. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding onder invloed met lantaarnpaal

DALERPEEL In de Dorpstraat trof de politie vrijdagavond een zwaar beschadigde omver gereden lantaarnpaal aan. Na onderzoek bleek dat de veroorzaker in zijn auto doorgereden was. Diverse onderdelen van vermoedelijk de auto van de veroorzaker lagen verspreid in de omgeving en een oliespoor van de betreffende auto liep naar een woning aan de Dorpsstraat. Daar werd eveneens een zwaar beschadigde personenauto aangetroffen. De bewoner, en na later bleek eveneens de bestuurder bleek onder invloed te zijn. Hij werd aangehouden en blies 695 ug/l.Tevens bleek de 39-jarige bestuurder geen rijbewijs te bezitten. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

ASSEN Vrijdagavond hield de politie een 36-jarige Assenaar aan. De man wordt er van verdacht zijn 42-jarige vriendin te hebben geslagen. Het protocol huiselijk geweld werd opgestart.

Zolderbrand met aanhouding
VEENHUIZEN Vrijdagavond werd er brand gesticht op een zolder van een woning aan de Wagenmaker. De 20-jarige zoon des huizes was op zolder diverse bescheiden aan het verbranden toen er brand uitbrak. Door snel optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar direct aansluitende panden. De zoon werd aangehouden als verdachte van brandstichting en de politie stelt een onderzoek in.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.

OP zondag 23 mei verschijnen GEEN berichten van Politie Drenthe. Deze worden vanaf maandag 24 mei weer geplaatst!