ChristenUnie



10 voor het gezin!

zaterdag 22 mei 2010 09:43 Meer geld voor gezinnen met kinderen (200 euro voor jonge kinderen), betaalbare huizen voor startende gezinnen, beter combineren van arbeid en zorg. Dat zijn enkele belangrijke punten uit het 10-puntenplan voor het gezin dat de ChristenUnie vandaag lanceert.

Om 17:15 laten lijsttrekker André Rouvoet samen met kandidaat-Kamerlid Reinier Koppelaar het plan letterlijk op aan 10 ballonnen vanaf de ChristenUnie-tent op het terrein van het Opwekkingsfestival in Biddinghuizen. Reinier Koppelaar is auteur van het plan, en was de afgelopen jaren politiek adviseur van de minister voor Jeugd en Gezin.

Het 10-puntenplan stelt: "In het gezinsleven komt heel veel bij elkaar: opvoeding, werk, sport, sociale contacten. Kinderen worden er gevormd voor het leven. Voor ouders is het vaak zoeken naar de goede balans. Hoe zorg je als ouder dat je naast je baan voldoende tijd aan je kinderen, je huwelijk of aan vrijwilligerswerk kunt besteden? Hoe zorg je dat je kinderen weerbaar zijn tegen de stroom van informatie en invloeden, welke grenzen stel je aan experimenteren en ongezond gedrag?"

Reinier Koppelaar: "De ChristenUnie heeft zich de afgelopen jaren voor een gezinsvriendelijk beleid ingezet en wil dat de komende jaren blijven doen. Omdat ouders aan kinderen een sterke basis meegeven, mag ons dat als samenleving wat waard zijn, ook financieel! Dus wie niet wil korten op de kinderbijslag komende kabinetsperiode, maar juist wil investeren in het gezin moet bij de ChristenUnie zijn!"