Politie Zaanstreek-waterland

Rustige luilaknacht

Zaanstreek-Waterland, 22-05-2010 o De luilakviering in
Zaanstreek-Waterland is relatief rustig verlopen. De politie had in de hele regio extra mensen ingezet voor surveillances bij de zogenaamde hotspots, plekken waar eventueel overlast zou kunnen worden verwacht.

Afgezien van een aantal (geluids)overlastmeldingen en containerbrandjes zijn er geen noemenswaardige incidenten geweest. Agenten hebben her en der eieren en andere goederen in beslag genomen en de jeugd aangesproken op ongewenst gedrag.

Bij het Leeghwaterpark in Purmerend, waar ook extra politieinzet was vanwege het Luilak Dance Event, is een 24-jarige Purmerender aangehouden wegens verboden wapenbezit. De man zou op het feest, dat overigens verder zonder ongeregeldheden verliep, bij een ruzie betrokken zijn geweest. Getuigen meldden bij de politie dat de verdachte naar zijn auto zou zijn gelopen om een wapen te halen. Agenten traden snel op en wisten de man vrijwel meteen aan te houden. Hij had een gaspistool op zak. Het wapen is in beslag genomen; de man is ingesloten op het bureau.

In Zaandam werden op de Savornin Lohmanstraat een 22-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan en een 27-jarige man uit Zaandijk aangehouden. Zij worden ervan verdacht een ruit te hebben vernield van een woning aan de Zuiddijk.

Drie jonge Zaandammers (16, 17 en 18 jaar) zijn door de politie aangehouden vanwege brandstichting in een papiercontainer aan de Max Havelaarstraat.