Politie Groningen

Zaterdag 22 mei 2010

Provincie Groningen, 22-05-2010

Hennepkwekerij opgerold

WINSUM - De politie heeft donderdagavond in een loods achter een woning aan de Ringove in Winsum een hennepkwekerij opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. In de loods werden diverse ruimten ontdekt. Agenten vonden in één ruimte een aantal volle vuilniszakken met henneptoppen. In een andere ruimte trof de politie ruim 470 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. Daarom werd de meter door het energiebedrijf in beslag genomen. De eigenaar van de kwekerij kon nog niet worden getraceerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser gewond bij verkeersongeval

STADSKANAAL - Bij een verkeersongeval is vrijdagmorgen een 77-jarige vrouw uit Stadskanaal gewond geraakt. De vrouw reed op haar fiets op de kruising Voorstekamp en Maarsbroek. Een40-jarige automobilist uit Stadskanaal zag haar daarbij over het hoofd en kon het slachtoffer niet meer ontwijken. Door de aanrijding raakte de fietster gewond. Zij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Zowel de fiets als de auto raakte beschadigd. De politie heeft een rapportage van het ongeval opgemaakt.

Beschonken snorfietser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. De bestuurder van de snorfiets reed op de Irislaan en daagde surveillerende agenten uit. Tijdens een controle wees een blaastest uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij weer gaan. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man voor vernieling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag een 44-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. Agenten reageerden op een melding dat een man in de Lauwersstraat een portiekraam zou hebben vernield. De Stadjer, die onder invloed van alcohol was, werd aangetroffen achter een geparkeerde auto. Hij werd ingerekend en ter ontnuchtering ingesloten. Hij zal vandaag gehoord worden voor de vernieling. De politie maakt proces-verbaal op.

Man steelt lege kratten bij supermarkt

VLAGWEDDE- De politie heeft vrijdagavond een 42-jarige man uit Ter Apel aangehouden. Agenten reageerden op een melding van de diefstal bij een supermarkt aan het Molenplein in Ter Apel. Winkelpersoneel hadden de man betrapt bij het stelen van lege kratten bier en kregen hem na een korte achtervolging in de buurt te pakken. De verdachte werd in de boeien geslagen en moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Trio aangehouden voor vernieling

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagnacht drie knapen ( 16,17 en 18 jaar) uit (Nieuwe) Beerta en Finsterwolde aangehouden. Het trio trok de aandacht van surveilleerde agenten omdat zij nogal luidruchtig over de Gasthuislaan fietsten. Toen de dienders een harde klap en glasgerinkel hoorden spraken zij de jongens aan. Na onderzoek kon blijken dat de knapen buitenspiegels van twee geparkeerd autos hadden vernield. De knapen zijn voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt het incident.

Jongens aangehouden voor vernieling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmorgen drie jongens ( 14, 18 en 19 jaar) uit Groningen aangehouden. De 14 en 18-jarige Stadjers hadden in de Donkersgang een aantal fietsen vernield. Dit werd gezien door een medewerker van cameratoezicht. Toegesnelde dienders konden beide verdachten al snel aanhouden. De 19-jarige begon zich met de aanhouding te bemoeien. Hierbij beledigde en bedreigde hij politieagenten. Ook hij werd ingerekend. Het trio is voor verder onderzoek ingesloten. De ouders van de minderjarige verdachte werden ingelicht. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobiliste aangehouden

TOLBERT De politie heeft zaterdagmorgen een 59-jarige vrouw uit Tolbert aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurster werd door de politie gecontroleerd op de Bousemalaan in Tolbert.

Omdat de automobiliste naar drank rook besloten de agenten de vrouw te laten blazen. Deze blaastest mislukte. Op het politiebureau lukte de ademanalysetest ook niet bij de vrouw. Hierop werd een bloedproef van de verdachte afgenomen. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De bloedproef moet uitwijzen of zij onder invloed heeft gereden.

Politie bekeurt twee jonge brandstichters

STADSKANAAL - De politie heeft zaterdagmorgen twee jongens (13 en 15 jaar) uit Winschoten op de bon geslingerd. Politieagenten reageerden op een melding van brandstichting op een grasveld in de Kemplaan in Stadskanaal. Het bleek dat de knapen kranten in de brand hadden gestoken. Zij kregen een bon voor baldadigheid. Na het uitdelen van de bekeuringen werd en de jongens weggestuurd. De ouders van het duo werden door de politie ingelicht.

Stadjer voor vernieling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmorgen een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. Een getuige had gezien dat de Stadjer een ruit van de Rechtbank Groningen aan de Nieuwe Boteringestraat had vernield. Agenten troffen de verdachte in de omgeving aan. Het motief voor de vernieling is nog niet duidelijk. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De Stadjer zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbreker aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmorgen een 51-jarige man uit Den Ham aangehouden. Agenten reageerden op een inbraakmelding in de Paramaribostraat in Groningen. Een getuige zag hoe de 51-jarige man een schuurtje van zijn buurman opbrak en deze leeghaalde. Op basis van een signalement troffen dienders de verdachte aan in een tuin aan de West-Indischekade. Het bleek dat de inbreker het had voorzien op een aantal pakketen laminaat. Hij is ingerekend en ingesloten voor nader onderzoek.