Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 22-05-2010

Politie Halderberge houdt hennepactie

HALDERBERGE: De politie van het team Halderberge heeft vrijdag een hennepactie gehouden. Agenten vielen drie panden binnen en namen drugs in beslag.

In een woning aan de Gastelsedijk werd een kwekerij aangetroffen, waar kort geleden was geoogst. De bewoner wordt binnenkort gehoord. In Steenbergen is in een woning aan de Leurschans een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In een kamer stonden 157 planten te groeien. De bewoner meldde zich later op het bureau. Hij heeft een verklaring afgelegd. In Zevenbergen werd aan de Galgenweg een kleine hoeveelheid gedroogde hennep in beslag genomen. Ook hier is de eigenaar van het pand gehoord. De politie maakt proces-verbaal op en heeft de planten en de apparatuur in beslag genomen.

Team Courage houdt twee Belgische drugstoeristen aan

ROOSENDAAL: Tijdens een actie van het drugsteam Courage hebben agenten twee Belgische drugstoeristen aangehouden.

Bij controle van hun auto werd één kilogram gedroogde hennep
aangetroffen met een minimale straatwaarde van 5000 euro. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor mochten de Belgen hun reis naar hun vaderland weer vervolgen. Zij kregen een dagvaarding mee en moeten zich op een later tijdstip verantwoorden bij de rechter.

Dronken automobilist veroorzaakt eenzijdig ongeval

OUD GASTEL: Vrijdagavond heeft de politie aan de Provincaleweg Noord in Oud Gastel een 27-jarige inwoner van Oss aangehouden. De automobilist was rond 20:00 uur betrokken bij een eenzijdig ongeval. Hij bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies hij bijna vier keer de maximaal toegestane alcohollimiet van 220 ug/l (815). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een bergingsbedrijf heeft zijn auto getakeld.


Laatst gewijzigd 22-05-2010 12:18 | © Regio Midden en West Brabant |