Gemeente Nijmegen

Onderzoek naar krokodil Dukenburg

22/05/2010

De gemeente Nijmegen en de politie doen nog onderzoek naar de melding van een krokodil in Dukenburg. Vrijdagmiddag 21 mei rond 16.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een wandelaar een krokodil gezien zou hebben bij een vijver tegenover het Steve Bikoplein in Dukenburg.

Uit voorzorg is vrijdagavond meteen na de melding de vijver afgezet en zijn de doorgangen naar de naastliggende vijvers afgesloten. Ook de doorgangen van die vijvers zijn afgesloten. Een speciaal bedrijf heeft vrijdagmiddag met een onderwatercamera de vijver onderzocht. Dit leverde niets op. Hoewel er geen acuut gevaar is, is de vijver sinds vrijdagavond afgezet en is er toezicht.

Sinds de melding is niets waargenomen. Gemeente en politie nemen de verklaring van de wandelaar wel serieus, omdat het een zeer heldere melding betreft en gemeente en politie graag uit willen sluiten dat er daadwerkelijk een krokodil in de vijver aanwezig is. Gemeente en politie zijn in overleg met deskundigen om verdere acties te bepalen.

De politie en gemeente raden buurtbewoners aan om zich niet in de buurt van de genoemde vijver te begeven, totdat er meer duidelijkheid is.