Politie Gelderland-Zuid

Overval op woning

Nijmegen, 22-05-2010 o Vrijdagavond hebben twee onbekende mannen een woning aan de Edisonstraat overvallen. De bewoners werden daarbij bedreigd en mishandeld.

Rond 20.45 uur werd bij de woning aangebeld. De bewoonster deed de deur open en werd direct bedreigd door twee mannen waarvan er in ieder geval één iets in zijn hand had wat op een vuurwapen leek. Haar man, die in de woonkamer was, is door één van de daders geslagen. Uit de woning is in ieder geval geld weggenomen. Direct na de overval heeft de politie een SMS-alert verzonden naar abonnees in de omgeving van de Edisonstraat. Ook is het overvallenteam direct met een onderzoek gestart.

Van de daders is bekend dat het gaat om twee negroïde mannen van tussen de 20 en 30 jaar oud. Beide daders spraken goed Nederlands met een licht buitenlands accent. Van één van hen is bekend dat hij een donkere spijkerbroek en witte sportschoenen droeg. De andere dader droeg tijdens de overval een zonnebril.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van de overval in de Edisonstraat, of in de directe omgeving, iets is opgevallen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het overvallenteam van de Politie Gelderland-Zuid op telefoonnummer 0900 8844. Wie anoniem wil reageren, kan bellen met de lijn van Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000.
(03)

Laatst gewijzigd 22-05-2010 13:03 | © Regio Gelderland-Zuid |