Politie Gelderland-Zuid


Onderzoek naar krokodil Dukenburg

Nijmegen, 22-05-2010 o De gemeente Nijmegen en de politie doen nog onderzoek naar de melding van een krokodil in Dukenburg. Vrijdagmiddag rond 16.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een wandelaar een krokodil gezien zou hebben bij een vijver tegenover het Steve Bikoplein in Dukenburg. De krokodil zou van kop tot staart circa 150 centimeter lang zijn.

Uit voorzorg zijn de doorgangen van de vijver en twee naastliggende vijvers afgezet. Een speciaal bedrijf heeft gistermiddag met een onderwatercamera de vijver onderzocht. Dit leverde niets op. Hoewel er geen acuut gevaar is, is de vijver sinds gisteravond afgezet en is er toezicht om te voorkomen dat mensen bij de vijver in de buurt komen.

Sinds de melding is niets waargenomen. Gemeente en politie nemen de verklaring van de wandelaar wel serieus, omdat het een zeer heldere melding betreft en gemeente en politie graag uit willen sluiten dat er daadwerkelijk een krokodil in de vijver aanwezig is. Gemeente en politie zijn in overleg met een deskundige om verdere acties te bepalen.

De politie raadt buurtbewoners aan om zich niet in de buurt van de genoemde vijver en aanliggende vijvers te begeven, totdat er meer duidelijkheid is.

De bewoners van een aantal flatgebouwen in de buurt krijgen vanmiddag een brief in de bus met informatie over de situatie en de tot nu toe genomen maatregelen.
(10)

Laatst gewijzigd 22-05-2010 15:33 | © Regio Gelderland-Zuid |