Politie Gelderland-Zuid

Kom bij de politie

Zoektocht naar krokodil gaat verder

Nijmegen, 22-05-2010 o De gemeente Nijmegen en de politie zetten het onderzoek naar de melding van een krokodil bij een vijver tegenover het Steve Bikoplein in Dukenburg voort. Zondagochtend zal het KLPD met een boot voorzien van sonar-apparatuur de vijver doorzoeken.

Rond 09.00 uur zal het KLPD met deze actie starten. Met sonar-apparatuur kunnen door middel van geluidsgolven objecten worden gedetecteerd. De actie zal naar verwachting een aantal uren in beslag nemen.

Na de melding van vrijdagmiddag zijn er geen nieuwe signalen waargenomen over de mogelijke aanwezigheid van een krokodil. Gemeente en politie nemen de zaak nog steeds serieus en willen uitsluiten dat er daadwerkelijk een krokodil in de vijver aanwezig is. Zaterdagmiddag is daarom ook een overleg geweest met experts op het gebied van reptielen. Dit overleg was gericht op het inschatten van de risicos en wat de beste manier is om vast te stellen of er daadwerkelijk een krokodil aanwezig is. Naast de inzet van de boot worden nog andere acties nader bekeken.

De afzetting en het toezicht rondom de vijver blijven vooralsnog gehandhaafd. Overleg met deskundigen wijst uit dat als er een krokodil in de vijver zit, er geen direct gevaar is voor de omgeving. De kans dat het dier aan land komt is heel klein, omdat het zich het meest veilig en prettig voelt in het water. Zolang het dier niet in het nauw wordt gedreven is het gevaar minimaal. Gemeente en politie adviseren mensen weg te blijven bij de vijver.
(10)

Laatst gewijzigd 22-05-2010 17:36 | © Regio Gelderland-Zuid |