Nederlandse Tafeltennisbond


Oranjetafeltennissers werken laatste training voor WK af in Moskou 22-5-2010

De Nederlandse tafeltennissers hebben in het Olympiysky Complex in Moskou zaterdag hun voorbereiding op de wereldkampioenschappen afgesloten. De Oranjeheren beginnen zondagochtend (08:00 uur Nederlandse tijd) aan de WK tegen Servië. Daarna spelen de dames als regerend Europees kampioen tegen Tsjechië (14:00 uur).

Tsjechië was op de afgelopen EK in Stuttgart (Dui) ook al de opponent van Nederland. In de halve finales wist Oranje, in de opstelling Li Jiao - Li Jie - Elena Timina, toen met 3-0 te winnen. Bondscoach Chen Zhibin kan morgen ook kiezen voor Linda Creemers en/of Carla Nouwen. Tsjechië mist kopvrouw Renata Strbikova die vanwege studieverplichtingen niet meedoet aan de WK.

,,We moeten zeker niet denken dat het makkelijk wordt, want dan komen er moeilijkheden", kijkt damesbondscoach Chen Zhibin vooruit naar het duel van morgen. ,,Tsjechië heeft een prima team en zeker Iveta Vacenovska kan voor overwinningen gaan zorgen. Zaak is dus dat we direct goed van start gaan."

Michel de Boer die een sterk landentoernooi bij de EK speelde, heeft zin in de eerste wedstrijd tegen Servië. ,,Ik heb vandaag vooral veel gerust, het echte werk heb ik toch al eerder gedaan", zei de routinier die vrijdag met de Oranjeselectie in de Russische hoofdstad aankwam.

Via de website van de Nederlandse Tafeltennisbond (www.nttb.nl/wk2010) zijn de wereldkampioenschappen op de voet te volgen. Bekijk ook de twitter (http://twitter.com/tafeltennis) van de NTTB voor actueel nieuws.

Programma WK landenteams 2010, zondag 22 mei
Dames, Championship Division groep B (Nederlandse tijden) zon 23 mei (14:00 uur): Nederland - Tsjechië

Heren, 2de divisie (25-48) groep F (Nederlandse tijden) zon 23 mei (08:00 uur): Nederland - Servië

NTTB/HH

add 1
add 2
add 3

Zie het origineel
Sitemap Login NAS © 2010 NTTB, Alle rechten voorbehouden