Politie Noord- en Oost Gelderland

     Ermelo- Automobilist rijdt zonder rijbewijs               

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 mei een 24-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden op de A28.
Bij controle bleek dat de man zonder rijbewijs reed en dat algemene periodieke keuring vervallen was. Bij het doorzoeken van het voertuig trof de politie een mes aan. Dit mes is in beslag genomen.
De automobilist kreeg voor het rijden zonder geldig rijbewijs, het verlopen van de APK en het in bezit hebben van een mes een proces-verbaal.

     Harderwijk- Inbraak in woning                             

De politie doet onderzoek naar een woninginbraak aan de Van Schendelstraat.
In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 mei rond 00:15 uur kreeg de politie een melding dat er een inbraak had plaatsgevonden aan de Van Schendelstraat.
Er is onder meer een televisie, een telefoon en een aantal sportschoenen meegenomen.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

     Harderwijk- Vrouw onzedelijk betast                       

In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 mei rond 03:15 uur is een 23-jarige vrouw uit Amsterdam onzedelijk betast door drie jongens aan het Westeinde / Westermeenweg.
De vrouw liep vanaf de Smeepoortstraat in de richting van het Westeinde, bij de rotonde Westeinde/Westermeenweg zag zij drie jongens staan. De vrouw is verder gelopen in de richting van de Voortse Wei. Ze werd daarop door de drie jongens achtervolgd, klemgezet en later betast. De vrouw heeft geschreeuwd om aandacht te trekken van passanten. Een automobilist met een donkerkleurige Volvo stationwagon is gestopt en heeft de vrouw thuisgebracht. Deze bestuurder heeft geen gegevens achtergelaten, de politie wil graag met deze bestuurder in contact komen.
Signalement jongen 1: getinte huidskleur, rond 20 jaar, ongeveer 1.90 meter lang, donker haar. Droeg een donkere pet met wit embleem en een donkere jas met capuchon.
Jongen 2: getinte huidskleur, ongeveer 20 jaar, gezet postuur, ongeveer 1.73 meter lang. Hij droeg een bomberjack, donkere spijkerbroek en witte sportschoenen.
Jongen 3: Blanke huidskleur, ongeveer 21 jaar, gezet postuur, grote ogen. Hij droeg een donker jack met capuchon, witte sportschoenen en een donkere spijkerbroek.
De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

     Speuld- Inbraak in woning en een supermarkt               

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Garderenseweg. De inbraak heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 mei plaatsgevonden.
Er is ondermeer een geldbedrag weggenomen. Men is binnen gekomen door een zijraam van de woning. Ook is er in de naastgelegen supermarkt ingebroken daar heeft men niets buit gemaakt.
De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

     Nunspeet- Man aangehouden wegens belediging               

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 mei rond 01:15 uur aan de Brinkersweg een 47-jarige man uit Hulshorst aangehouden wegens belediging van een politieambtenaar in functie.
Een proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

     Ermelo- Winkeldief aangehouden                            

De politie heeft vrijdag 21 mei rond 11:00 uur een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden wegens diefstal van twee flesjes drinken uit een winkel aan de Stationsstraat.
Een oplettende getuige zag dat de man twee flesjes drinken meenam zonder te betalen en heeft dat doorgegeven aan de filiaalmanager. Hierop is het personeel achter de man aan gelopen en hebben de man aangehouden en overgedragen aan de politie.



---- --