Ingezonden persbericht




Sterk optreden voor het STIPA-Molenaar Racing GP duo in Le Mans

De Monster Energy Grand Prix de France kwalificatie heeft het STIPA-Molenaar Racing GP team een keurige tweede en derde startrij gebracht. Randy Krummenacher reed naar een keurige zevende startpositie en nieuwkomer Luis Salom deed het uitstekend met een elfde plek op de derde startrij.

Vanochtend in de vrije training ging het voor beide STIPA-Molenaar Racing GP rijders uitstekend. Randy Krummenacher wist het gat naar de eerste man te verkleinen tot precies één seconde. De Zwitser sloot de training af als zevende met een tijd van 1:45,122. Luis Salom voelt zich steeds beter thuis op de Aprilia RSA en reed maar liefst 2,6 seconde van zijn tijd van de vrijdag af. De Spanjaard klom dan ook op naar een keurige dertiende positie in de ochtendsessie.

De kwalificatie werd onder warme weersomstandigheden verreden met temperaturen van ruim 28 graden. In het eerste kwartier van de kwalificatie sessie kwam Randy Krummenacher al snel in de top 10 terecht. Na twee pitstops met een aantal wijzigingen in de set-up van de Aprilia, reed Krummenacher in de laatste minuten naar een knappe zevende positie.

Luis Salom reed vanmiddag een erg sterke kwalificatie. Na de motorproblemen op de vrijdag liet de Spanjaard vandaag zien dat hij een talentvolle rijder is. Na de dertiende plek in de ochtendsessie deed Salom het nog beter in de kwalificatie door naar een uitstekende elfde startpositie te rijden. Salom begint morgen zijn eerste race op de Aprilia RSA vanaf de derde startrij.

Randy Krummenacher (7e, 1:44.580):

"Ik heb mijn eerste doelstelling bereikt voor dit weekend. Starten vanaf de tweede startrij is goed en geeft mij de kans om direct aan te pikken in de kopgroep. Mijn doel voor de race is dan ook rijden in de kopgroep en erbij blijven. De motor voelt uitstekend aan. We zullen nog een aantal minimale aanpassingen verrichten aan de vering maar de basis is erg goed. Ik kijk uit naar de race en met een goede start moet het lukken om een top 6-positie te halen in de race."

Luis Salom (11e, 1:45.021):

"Dit is een super resultaat! Alles is voor mij nieuw dit weekend, maar het klikt gewoon. Het team werkt geweldig en de motor was vandaag super. Na de kleine problemen gisteren ging het vandaag vanaf de eerste meters geweldig. Wat een power heeft deze machine! De set-up is goed en ik heb eigenlijk geen problemen. Ik ben erg blij met deze elfde plaats. Morgen in de race wil ik kunnen strijden voor een top 10-plek en ik heb het gevoel dat dit zeker zal gaan lukken!" STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com