Ingezonden persbericht



- persbericht -

Nieuw voetbalfeest- en platform: Voetbalwalhalla
Nauwe samenwerking tussen Cruyff Foundation en SoccerID

Afgelopen week maakten Carole Thate (directeur van de Johan Cruyff Foundation), Carolien Gehrels (wethouder Sport van de Gemeente Amsterdam) en SoccerID, organisator van Copa Amsterdam, bekend samen te gaan werken aan een nieuw voetbalfeest- en platform: Voetbalwalhalla.

In het Pinksterweekend verandert het gebied in en rond het Olympisch Stadion in een heus Voetbalwalhalla waar elke voetballiefhebber (van jong tot oud) aan zijn trekken kan komen en zijn talenten kan ontwikkelen. Waarbij zaterdag 22 mei volledig in het teken staat van de Johan Cruyff Foundation. Op deze dag wordt de Landelijke Finale van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 gespeeld. De finaleronde van het zeer succesvolle voetbaltoernooi dat georganiseerd wordt op Cruyff Courts voor jongens en meisjes van groep 7 en groep 8 van basisscholen in Nederland. In de editie 2009 - 2010 strijden meer dan 1000 teams om de fellbegeerde titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland. Naast de finales van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 zullen er gedurende het Voetbalwalhalla allerlei activiteiten worden georganiseerd om fondsen te werven voor het werk van de Cruyff Foundation.

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Dit doet het door het opzetten en ondersteunen van projecten die sport en spel stimuleren, altijd voor de langere termijn en in nauwe samenwerking met betrokken partijen en de jeugd zelf. De Cruyff Courts zijn het grootste en bekendste project van de Foundation. Het eerste trapveld werd aangelegd in 2003. Op dit moment heeft de Johan Cruyff Foundation 116 Cruyff Courts aangelegd. www.cruyff-foundation.org

Noot voor de redactie (