Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum: 28-04-2010

Turn Up The Bass

zaterdag 22 mei 2010

In de Zomer van 2008 was het precies twintig jaar geleden dat house in Nederland werd geïntroduceerd. In de clubs danste de voorhoede destijds op een nieuw, vrolijk en elektronisch geluid. De cd verzamelreeks Turn Up The Bass bracht dat nieuwe geluid naar het grote publiek. Tussen 1989 en 1993 verscheen er een cd reeks van 25 afleveringen.

Na 2 edities in de Heineken Music Hall (2008 en 2009), een tent op Mysteryland en een zaal op Extrema's NYE weten we het zeker: Turn Up The Bass is Back. Acts en djs die house indertijd bij het publiek introduceerden, staan garant voor onversneden danspret. De gangmakers van toen weten wat ze doen. Het feest der herkenning staat centraal en aan de aankleding en de sfeer wordt speciale zorg besteed. Oude en nieuwe technieken dwars door elkaar, old school meets the newskool. Zorg dat je erbij bent op zaterdag 22 mei in Panama

Op zaterdag 22 mei nemen we je mee op een trip door de beginperiode van de housemuziek. Een hele nacht lang kun je je in de 90's wanen met alle hits van de Turn Up The Bass klassiekers. Van T99 naar Quadraphonia, van Felix naar Moby en van King Bee naar Technotronic, alle hits komen in de Panama voorbij.

Iedereen kent uiteraard de inmiddels tot cult status verworden Turn Up The Bass cd's met daarop alle hits uit de beginperiode van de house in Nederland. We bieden je nu de kans om dat nog eens dunnetjes over te doen (of mee te maken als je toen te jong was). Met een spectaculair live optreden van de Super Sampler Sound System ! Deze sampelformatie is opgericht door 1 van de echte originators van toen BART THIMBLES samensteller van de overbekende Arcade CD serie en de T van TCM !

Bart Thimbles
Bart Thimbles was een van de bedenkers en uitvoerders van Turn Up The Bass en het Houseparty concept: een variant op de normale cd serie met een groot aantal tracks aan elkaar gemixt. Turn Up The Bass en Houseparty waren in de eerste helft van de jaren negentig extreem succesvol en verkochten meer dan 175.000 exemplaren per uitgave. DJ Bart Thimbles kan dus bogen op de best verkochte mixcd die er ooit in Nederland is verschenen.

Tony Scott
Absoluut een topper op het gebied van Dance Music uit de begin jaren 90! begin jaren 90 scoorde hits in Europa en Amerika met Love Let Love, Get Into It en Gangster Boogie. Op dit moment heeft hij met de Bingo Players een hit met de remake van de 90ies klassieker Devotion. Zijn stem en zijn hits kregen als vanouds de handen in de lucht tijdens de laaste Turn Up The Bass editie in de Heineken Music hall dus daarom is hij er deze keer in Panama bij! Get Into it!

Turn Up The Bass on the radio
Radio Decibel zorgt vanaf zondag 2 mei 21.00 uur wekelijks voor de terugkeer van dé dancesenstatie uit de in jaren '90: Turn Up The Bass. Met als host de aanjager en voortrekker van het eerste uur DJ Bart Thimbles.

Van hip house en early house tot recente knallers 'Turn up the bass 22 mei te Panama*.

PANAMA pres. Turn up the bass - zaterdag 22 mei

Line-up: Super Sampling Sound System ft Bart Thimbles & Tony Scott , more to be announced! Aanvang: 23:00 uur
Entrance: E more
Presale: E 17,50 (ex. fee) via panama.nl(Paylogic), alle Primera shops, alle Free Record Shops VIP: For VIPTables: mail info@panama.nl or call +3120-3118686