Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Zaterdag 22 mei
BARRELHOUSE
+ Lil' Red and the Roosters, Barry Nice and the Niceguys 21.00 uur / E12,50

Zondag 23 mei
THE SLACKERS
+ The Sketchers
15.00 uur / E 10


---

BARRELHOUSE & THE SLACKERS in HET BOLWERK, SNEEK

Wederom een mooi gevarieerd muzikaal weekend in Poppodium Het Bolwerk te Sneek. Op zaterdag 22 mei een bluesavond met Barrelhouse, Lil' Red and the Roosters en Barry Nice and the Niceguys. Barrelhouse is bluesy en soulful, hypnotiserend en ontroerend in de ballads, dan weer uitbundig swingend. Traditie gecombineerd met gevoel voor avontuur. Na dertig jaar is Barrelhouse zowel live als op de plaat nog steeds een band van topklasse! De zaal gaat om 21.00 uur open. Op zondagmiddag 23 mei komt een van de bekendste ska-bands ter wereld naar Het Bolwerk te Sneek: The Slackers! De kleurrijke ska-bende staat gekend om hun crossover tussen ska en jazz, gekruid met een sterke portie dancehall, reggae, big band en rocksteady. De zaal gaat op zondag om 15.00 uur open.

Op zondagmiddag 23 mei is het tijd voor een feestje! Een ska-feestje! Alleen The Slackers zijn geen gewone ska-band. Net zoals hun thuisstad New York, vormen ook zij een mengelmoes van verschillende muziekstijlen, culturen en persoonlijkheden. De kleurrijke ska-bende staat gekend om hun crossover tussen ska en jazz, gekruid met een sterke portie dancehall, reggae, big band en rocksteady.

Met fantastische blazers, een rotsvaste ritmesectie en knappe arrangementen is de zevenkoppige band tot ver buiten de Verenigde Staten doorgedrongen tot de top van de moderne ska/rocksteady/reggae, en een betere zondagmiddagbesteding is eigenlijk niet mogelijk.

Op zaterdag 22 mei is het blues wat de klok slaat in Het Bolwerk met o.a. Barrelhouse. Barrelhouse bestaat al ruim dertig jaar. In '74 vond het eerste optreden plaats en kwam de eerste elpee uit. Dat was een bluesy album. Blues bestond toen al meer dan 75 jaar en is sinds het ontstaan natuurlijk veranderd. Maar de essentie van blues is hetzelfde gebleven. Ook Barrelhouse heeft zich in haar dertigjarig bestaan ontwikkeld. Veel verschillende invloeden zijn in het bandgeluid te horen. Maar het wezen van Barrelhouse is hetzelfde gebleven: bluesy en soulful, hypnotiserend en ontroerend in de ballads, dan weer uitbundig swingend. De bezetting is eveneens onveranderd, met aan het hoofd Tineke Schoemaker met de mooiste en meest intrigerende blues-stem van Nederland.

Nieuwe plaat 'Vintage Blues' is wederom een topper met nummers die Barrelhouse insprireerden en nog steeds inspireren. De nummers op 'Vintage Blues' heeft Barrelhouse altijd al willen spelen, maar iedere keer waren er weer andere nummers die voorrang kregen. Altijd kwam er wel iets tussen, een nieuw eigen nummer, een obscuur oud nummer dat ineens opdook en inspireerde. Deze keer lieten ze zich niet afleiden. De klassieke blues die Barrelhouse al inspireerde voordat de band zelf speelde, voordat Barrelhouse bestond. Alle nummers die zijn opgenomen, zijn geschreven vóór 1974, sommige ruim daarvoor. De band heeft ook voor deze nummers gekozen vanwege het mooie romantische wat uit de blues lijkt te verdwijnen. Traditie gecombineerd met gevoel voor avontuur. Na dertig jaar is Barrelhouse zowel live als op de plaat nog steeds een band van topklasse.