Ingezonden persbericht


Persbericht
Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Wereldbiodiversiteitsdag: Op zoek naar alles
- zaterdag 22 mei 2010, 15.00 uur museumwandeling met Eric Mulder

Natura Docet

Biodiversiteit is een onderwerp waar veel over te vertellen valt en daarom is wereldwijd het jaar 2010 tot het jaar van de Biodiversiteit uitgeroepen. Speciaal op 22 mei wordt er op allerlei plekken aandacht besteed aan biodiversiteit. Maar, wat is dat nou eigenlijk, biodiversiteit? Bestaat het alleen maar ver weg, in tropische oorden en vochtige oerwouden? Of, ligt het ook bij ons in Noord-oost Twente op de stoep of langs de Dinkel? Hebben die oerwouden en de Dinkel iets met elkaar te maken als je het over Biodiversiteit hebt?

Eric Mulder, bioloog en paleontoloog in het Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet verzorgt op zaterdag 22 mei vanaf 15.00 uur een luchtig programma met daarin een wandeling door de verschillende zalen van het museum met als thema: Op zoek naar Alles. Want, daar gaat het in feite om. Biodiversiteit is een zoektocht naar de variatie in levensvormen op aarde en het ontdekken van de samenhang, en afhankelijkheid, tussen alle die vormen van leven. De wandeling duurt ongeveer een uur en het is heel wel mogelijk dat u eindigt met een blik op een moderne nakomeling van de dinosauriërs.

Voor de kinderen is er een speurtocht Op zoek naar Alles: het leuke daarvan is dat de grote mensen de vragen moeten oplossen en de kleine de antwoorden hebben. In de museumtuin worden in de route kleine onderzoekjes gedaan. De speurtocht Op zoek naar Alles wordt tot en met eind oktober aangeboden.

Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet
Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp
0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ www.naturadocet.nl

Openingstijden
maandag - vrijdag 10-17 uur / zaterdag en zondag 11-17 uur

Entree tot het museum
Volwassenen ¤ 5
0-4 jaar gratis
4-15 jaar ¤¬ 2,50
Museumkaart gratis