Ingezonden persbericht


Gouda, 16 mei 2010

PERSBERICHT

22 MEI; FINALE SAY CHEESE GOUDA

Burgerinitiatief SAYCHEESEGOUDA nadert zijn climax. Op zaterdag 22 mei is om 20.00 uur de finale van SAY CHEESE GOUDA voor het stadhuis in Gouda. De kaasstad laat massaal haar lach zien: een groeps-CHEESE voor het Goudse stadhuis, gefotografeerd vanuit de lucht. LACH MEE op deze unieke foto en krijg een pondje kaas (zo lang de voorraad strekt)!

Maar er is meer. Win de GOUDA-QUIZ, kijk in de spiegel en lach, schmink jezelf als SMILEY en swing op vrolijke deuntjes van DJ Spoorlijn. GOUDA LACHT NAAR ELKAAR, OM ELKAAR EN MET ELKAAR.

Binnen een maand meer dan 3.000 X een CHEESE online gezet Gouwenaars zetten massaal hun lach online via een speciale webapplicatie op www.saycheesegouda.nl. In de galerij worden alle foto's verzameld en er ontstaat een online fotoboek van Gouwenaars. Achter steeds meer Goudse ramen verschijnt een CHEESE. De mailbox stroomt vol met reacties, foto's en ideeën. Veel mensen dragen Gouda een warm hart toe en wonen graag in Gouda!

waarom SAY CHEESE GOUDA?

Gouda is vaak in het nieuws. Meestal is het slecht nieuws. Zo ontstaat onterecht een negatief beeld van deze prachtige stad. Daarom is Boven de 7e verdieping de campagne SAY CHEESE GOUDA gestart, een initiatief waarbij alle inwoners van Gouda worden opgeroepen hun CHEESE online te zetten. De boodschap: in de kaasstad Gouda valt genoeg te lachen. De bewoners bewijzen het!

SAYCHEESEGOUDA in het kort
op 1 april om 00.00 uur; met een guerrilla-actie gaat SAYCHEESEGOUDA officieel van start. Door het inpakken van een groot betonnen kunstwerk langs de A12 Rotterdam-Utrecht bij afrit Gouda staan 2 enorme kazen een week langs de A12 met de boodschap SAYCHEESEGOUDA. op 15 april; www.SAYCHEESEGOUDA.nl online, Gouwenaars zetten zichzelf online via een speciale fotoapplicatie. op 30 april; de galerij telt meer dan 1.000 CHEESES! van 1 t/m 22 worden er dagprijzen uitgereikt aan Gouwenaars die hun CHEESE achter hun raam hebben gehangen. op 16 mei; de galerij telt meer dan 3.000 CHEESES! op 22 mei; finale-event SAYCHEESEGOUDA op de markt van Gouda. Een groeps-CHEESE voor het Goudse stadhuis, gefotografeerd vanuit de lucht.

EINDE PERSBERICHT