Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t - U i t n o d i g i n g

Groot FILMcastingevenement
met meer dan 500 pony's en hun baasjes
voor een hoofdrol (Shetland Pony Rakker) en edelfiguratie in de nieuwe Steven de Jong-film
PENNY'S SHADOW

Met in de jury:
Steven de Jong (regisseur),
Lammert Haanstra (de bekende paarden- en ruitertrainer) en Anneke Smit-Tuijnman (uitgever Penny)

Zaterdag 22 mei | 09.00 - 17.00 uur
Op het terrein van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie De Beek 125, 3852 PL Ermelo
Routebeschrijving zie: www.knhs.nl

Het programma
09.00 - 12.00 uur (Prins Willem-Alexanderhal):
Een deskundige jury beoordeelt wie van de meer dan 100 Shetland Pony's in aanmerking komt om in de film te schitteren als de ondeugende Rakker, bekend uit Penny als een pony met een guitig koppie die verschillende kunstjes kan doen.

13.00 - 16.00 uur (Prins Willem-Alexanderhal & Beatrixhal): Meer dan 400 pony's en hun baasjes van 10 - 17 jaar tonen hun ponykunsten en maken kans om uitgekozen te worden om met hun pony te figureren.

16.00 - 17.00 uur (Hoofdterrein):
De Grote Finale. Wie wordt Rakker? Welke pony's en hun baasjes zijn straks edelfiguranten? De jury kiest de uiteindelijke winnaars.

Media zijn van harte welkom om verslag te doen van deze bijzondere dag. Stuur een email naar Monique van Schendelen of Janna Karanikolas (monique@mvsp.nl / janna@mvsp.nl).

In augustus / september vinden op Ameland de opnamen plaats van de spannende 'feel good' film PENNY'S SHADOW over de vriendschap tussen mensen en paarden. Iedereen met liefde voor paarden zal zichzelf herkennen in de blinde liefde die het meisje Luna voor het paard Shadow voelt, en de angst wanneer je je meest dierbare bezit dreigt te verliezen. Een film voor paardenliefhebbers van alle leeftijden.

Vijf edelfigurantenrollen voor jongens en / of meisjes met een pony Zaterdag 22 mei wordt door een jury bepaald welke jongens of meisjes tussen de 10 en 17 jaar met hun pony mogen figureren in PENNY'S SHADOW.

Shetland Pony Rakker gezocht
Zaterdag 22 mei beslist de jury ook welke Shetland Pony het meest guitige koppie heeft en de beste kunstjes kan uitvoeren. Dikke kans dat een veelzijdige, sprekende Shetlander de rol van Rakker mag vervullen, de pony die een van de hoofdrollen speelt in PENNY'S SHADOW.

Korte inhoud
Het paard Shadow, nakomeling van een van de dramatisch omgekomen reddingspaarden van Ameland, woont in een stal op de kampeerboerderij van Kai en zijn vader Erik. Kai houdt van zijn paard Shadow, maar anders dan vroeger. Een naar ongeluk heeft Shadow onbetrouwbaar gemaakt. Kai heeft nu een andere grote liefde; hij is dol op kite-surfen. Het meisje Luna houdt ook van paarden. Eigenlijk kan ze beter met paarden overweg dan met mensen. Als ze met haar jongere zus Storm en hun moeder de vakantie doorbrengt op de kampeerboerderij voelt ze zich direct aangetrokken tot Shadow. Ze weet zeker dat ze het mooie paard kan temmen en weer vertrouwen kan geven. Kai vindt het maar niets. Ze krijgen er zelfs ruzie over. Na heel veel avonturen is het uiteindelijk Shadow die ervoor zorgt dat het voor iedereen een onvergetelijke vakantie wordt.

Het scenario van PENNY'S SHADOW is geschreven door Lars Boom. Steven de Jong (Kameleon-films, De Scheepsjongens van Bontekoe, De Hel van '63) zal de film regisseren. De productie komt tot stand in samenwerking met het populaire paardenmagazine Penny en met steun van de suppletieregeling van het Filmfonds, in coproductie met het CoBo Fonds en de TROS.

Een spannende feel good film rondom het paard Shadow, een nakomeling van één van de beroemdste reddingspaarden van Ameland. www.pennydefilm.nl

Vanaf het voorjaar van 2011 is PENNY'S SHADOW
in heel Nederland in de bioscoop te zien.




Ingezonden persbericht