Provincie Antwerpen


ROODWATERNACHT, hét nieuwe natuurboek voor kinderen

22/5 - Voorstelling boek tijdens Feest van de Biodiversiteit in Zoersel

Op 22 mei 2010 viert heel de wereld de Dag van de Biodiversiteit. De Provincie Antwerpen geeft voor die gelegenheid een bijzonder cadeau aan kinderen: ROODWATERNACHT, hét natuurboek voor kinderen. Kom het boek tijdens een uniek feest ontdekken in en rond het provinciaal Natuur- en Landschapshuis in Zoersel (Kasteeldreef 55).

© oeyenenwinters

Op 22 mei 2010 viert de provincie Antwerpen de Dag van de Biodiversiteit met een spetterend feest. Op dit feest krijgen ingeschreven gezinnen een bijzonder cadeau: ROODWATERNACHT, hét natuurboek voor kinderen. De beste schrijvers en illustratoren uit binnen- en buitenland werkten graag mee. De bijdragen van o.a. Nic Balthazar, Bart Moeyaert, Koen Broos, Ingrid Godon, Bibi Dumon Tak, Ted Van Lieshout, Joke Van Leeuwen en vele maken van het boek een uniek exemplaar.

Provincie Antwerpen plaatst biodiversiteit hoog op de agenda

"Iedereen weet dat er op korte termijn actie ondernomen moet worden tegen de klimaatverandering, als we onze toekomst willen veiligstellen. Naast klimaatverandering is ook het verlies aan biodiversiteit een thema dat hoog op de maatschappelijke agenda geplaatst moet worden," aldus gedeputeerde voor leefmilieu, Rik Röttger. "Ook de provincie Antwerpen draagt haar steentje bij om iedereen beter te informeren over het belang van biodiversiteit. Met dit boek richten we ons in de eerste plaats naar kinderen, de toekomst van morgen, maar ook de voorlezer van dienst zal dit pareltje weten te waarderen."

Kom mee feesten en ontdek het boek

Vanaf 13.30 uur start het Feest van de Biodiversiteit in en rond het Provinciaal Natuur- en Landschapshuis in Zoersel (Kasteeldreef 55). Kinderen kunnen luisteren naar verhalen, tekenen, op avontuur gaan, een speurtocht ondernemen samen met schrijvers en illustratoren. Michaël Pas, Maaike Cafmeyer, Bart Voet, Peter De Graef, Frans Grapperhaus en Frederik Heuvinck brengen woorden op muziek.

Het feest is gratis! Stel je feestprogramma samen op www.roodwaternacht.be en schrijf je in op het nummer 03 240 58 70 en neem op 22 mei het boek gratis mee naar huis!

ROODWATERNACHT is een campagne, een boek en een feest. Dit project werd bedacht en gerealiseerd door DE DAGEN in opdracht van de provincie Antwerpen.

Praktische info

wanneer:

Zaterdag 22 mei 2010 vanaf 13.30 uur

waar:

inschrijven:

Provinciaal Natuur- en Landschapshuis

Kasteeldreef 55, Zoersel

03 240 58 70 (gratis)