Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe tentoonstelling van Betsy de Jonge in fort Rammekens

@ EMERGO

Van zaterdag 22 mei tot 31 oktober 2010 toont Betsy de Jonge haar installaties van keramiek in fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa (1557) met een rijke historie. Het fort is een plaats waar ook strijd werd gevoerd. Met dat gegeven is Betsy aan het werk gegaan voor haar expositie '@EMERGO'. Dat resulteerde in bijzondere installaties van keramiek. Jorien Brugmans maakte er mooie gedichten bij.

Betsy de Jonge zegt zelf het volgende over de expositie:

'Het fort is een plaats waar strijd werd gevoerd. Met dit gegeven ben ik aan het werk gegaan. Maar dan vertaald naar de eeuwige strijd van Zeeland tegen het water. Het is een wisselwerking tussen nu eens het water, dan weer het land. De zee als vijand maar aan de andere kant bron van leven. We hebben het land nodig om de zee te overleven maar we hebben de zee nodig om te leven. Deze tweestrijd geef ik vorm in de installaties in het fort. Installaties van keramiek om zo de kwetsbaarheid te benadrukken. Bij deze installaties heeft Jorien Brugmans prachtige teksten gemaakt'.

Betsy de Jonge
impressie

De Jonge verwierf bekendheid met het kunstproject 'Dijken van wijven', zij ontwierp diverse prijzen (zoals de 'Innovatieprijs Toerisme 2008) en exposeerde in binnen- en buitenland. Met recht kan nu weer gezegd worden dat fort Rammekens de stille oase op Walcheren is waar natuur, cultuur en historie samen komen.

Meer informatie over Betsy de Jonge is te vinden via www.kerab.com Meer informatie over Jorien Brugmans is te vinden via www.jorienbrugmans.nl

Het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen beheert fort Rammekens. Omdat het fort veel te bieden heeft, zowel op het gebied van cultuur als natuur, is er een samenwerkingsverband ontstaan tussen Staatsbosbeheer en het muZEEum. Hierdoor is het mogelijk is om het oudste zeefort van West-Europa te bezoeken.

Het fort is tot en met 31 oktober geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. U vindt het fort aan de Rammekensweg bij Ritthem, ten oosten van Vlissingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Zeeuws maritiem muZEEum, telefoon 0118- 41 24 98.

www.fortrammekens.nl
www.muzeeum.nl

Mei 2010