TROS


Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-05-2010

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 22 mei
Radio 2 - 16.00 uur

BERTOLF TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 22 mei ontvangt Corné Klijn in het TROS MUZIEKCAFÉ: Bertolf, Ryan Shaw, Die Twa en Ana Moura.

Bertolf speelde, voordat hij solo ging, in de band van Ilse DeLange. 2009 was een fantastisch jaar voor Bertolf. Zijn debuutalbum 'For Life' bracht hem op de grootste festivals van ons land, waaronder Lowlands, Zwarte Cross en Concert at Sea. In 2010 wil Bertolf dat nog eens dunnetjes over doen met het splinternieuwe album 'Snakes & Ladders'.

Ryan Shaw werd in Nederland bekend in de laatste weken van 2009 met zijn nummer 'It Gets Better', een opzwepend nummer dat veelvuldig werd gedraaid tijdens Serious Request 2009. Twee jaar na zijn debuutalbum 'This Is Ryan Shaw' uit 2008, verscheen onlangs zijn tweede album 'It Get's Better'. Begin juli staat Ryan Shaw op het North Sea Jazz Festival 2010.

Die Twa. Krijn en Jacob Dijkstra speelden voorheen covermateriaal op diverse feesten en partijen. Drie jaar geleden begonnen zij met het schrijven en componeren van eigen stukken en maakte het publiek kennis met de werkelijke muzikale aard van Die Twa. Vorige maand kwam hun debuutalbum 'Die Twa' uit. De beide Dijkstra's omschrijven hun liedjes als vrolijke, gevoelige popmuziek met een knipoog naar stevige rock.

Ana Moura maakt fado-muziek. Met haar rijke alt-stem verovert ze haar publiek over de hele wereld, zowel op het podium als via haar cd's. Ze werd genomineerd voor een Edison en trad o.a. op met de Rolling Stones. Haar vierde album 'Leva'me aos Fados' is in Portugal inmiddels platina. Ze is heel even in Nederland voor twee concerten en voor een live optreden in TROS MUZIEKCAFÉ.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl