Tweede Kamer der Staten Generaal

21 mei 2010

Aftrap 'Schaatsjewezenloos' door Marianne Timmer, Stefan Groothuis, André Rouvoet en Arie Slob

Nederlandse jongeren, schaatsers en politici schaatsen op nieuwste plastic ijs voor weeskinderen in nood

Morgenmiddag om 13.00 uur zal op het terrein van de Pinksterconferentie Opwekking de actie 'Schaatsjewezenloos' worden afgetrapt door de topschaatsers Marianne Timmer en Stefan Groothuis. ChristenUnie-lijsttrekker André Rouvoet en de nummer 2, Arie Slob, zullen de aftrap verrichten. 'Schaatsjewezenloos' is een landelijke activiteit waarbij door jongeren geschaatst wordt voor weeskinderen in nood.

Bij het evenement morgen zal worden geschaatst op het nieuwste plastic ijs bij het Jongerenplein van Opwekking te Biddinghuizen. Door inzet van het nieuwste plastic ijs, medeontwikkeld door ondergetekende, is 'Schaatsjewezenloos' niet beperkt tot alleen echt ijs maar er kan ook worden geschaatst bij scholen, kerken en andere samenkomsten. Er worden 40.000 bezoekers verwacht op de Pinksterconferentie.

De gehele opbrengst van 'Schaatsjewezenloos' is bestemd voor projecten met weeskinderen in Afrika. Bij de eerste oriënterende, kleine acties bij scholen en kerken werd reeds geschaatst voor de weeskinderen in Haïti en Namibië met een opbrengst van vele duizenden euro's.

'Schaatsjewezenloos' is een initiatief van oud-schaatser Marrnix ten Korternaar en draait op de inzet van vrijwilligers die gelieerd zijn aan de schaatswereld en/of stichting Christ's Hope, een stichting die zonder betaalde krachten zich inzet voor Aidswezen in Afrika.

Het team van 'Schaatsjewezenloos' is blij met de inzet van de topschaatsers en -politici: Ten Kortenaar: ,,Dit project gaat om de naasten in de nood die we willen helpen. Deze prominenten laten door hun inzet zien dat je ook in politiek-economisch roerige tijden uit moet blijven zien naar die ander, juist als dat weeskinderen in Afrika zijn."

////////////