Grootste gratis bluesfestival van Nederland rekent op 40.000 bezoekers


14e Ribs & Blues Pinksteren 2010 in Raalte

RAALTE, 20100425 -- Ribs en Blues verwacht dit 14e jaar tijdens eerste en tweede Pinksterdag (23 en 24 mei) weer tussen de 35.000 en 45.000 bezoekers op festivalterrein de Domineeskamp in hartje Raalte (Overijssel) bij het grootste gratis bluesfestival van Nederland. Ook dit jaar is er weer flink geïnvesteerd in de internationale line-up. Met topnamen als onder meer Los Lobos en Walter Trout uit de VS, The Brew en Matt Schofield uit het Verenigd Koninkrijk en Brainbox, Jan Akkerman, DeWolff en King Mo uit eigen land is het affiche mooier dan ooit.

Ook de Pinkster Party Raalte zaterdagavond 22 mei op hetzelfde terrein, het traditionele feestje vooraf, heeft een enorme publiekstrekker met Rowwen Heze. De Limburgse band viert dit jaar het 25-jarig bestaan met een speciale jubileumtour. Het optreden in Raalte is het enige in Overijssel tijdens deze jubileumtour.
Ook de Amerikaanse soulzanger en ster in wording Ryan ` It Gets Better' Shaw komt deze zaterdagavond, terwijl de Zwolss-Luttenbergse band in opkomst The Horse Company voor eigen publiek speelt. In de voorverkoop kost een kaartje slechts 10 euro, op zaterdagavond 22 mei is dat 15 euro.

Het veertiende Ribs & Blues festival op eerste en tweede pinksterdag is zoals altijd helemaal gratis te bezoeken, beide middagen vanaf 1 uur 's middags. Elf bands uit de VS, Groot-Brittannië en Nederland komen naar het grote podium in een nieuwe, grotere tent.
Toch is en blijft Ribs & Blues een festival voor jong en oud, voor muziek- en spareribsliefhebbers, het hele gezin èn alle anderen. Voor de jongsten is er de eigen veilige en feestelijke Kids Corner, voor de iets oudere jeugd het spannende Adventureland en voor iedereen Theaterland met internationale straatartiesten. En voor de liefhebbers van spareribs; op meerdere plaatsen zijn de beste spareribs van Nederlands rechtstreeks uit de originele Amerikaanse Cactus Jack's en Oklahoma Joe's te bestellen.
Er is dit jaar weer een speciaal platform voor de rolstoelgebruikers. Ook zal de enige mobiele tattoostudio van ons land weer in Raalte staan, en zijn er leuke hebbedingetjes te koop in de speciale huisjes in de stijl van het oude zuiden van de VS. Ook zijn er enkele bijzondere attracties. Spectaculair wordt de stuntshow van de Amerikaanse Raaltenaar Chuck Borden die meegewerkt heeft aan tientallen films zoals Independence Day. Brandende mensen, auto- en motorbotsingen, er zal zondag- en maandagmiddag van alles gebeuren op de Domineeskamp in hartje Raalte.
Dat alles in een gemoedelijke Sallandse sfeer dankzij de ruim 650 vrijwilligers die dit pinksterweekeinde in actie komen. Ribs & Blues is namelijk wel een groot en gezellig maar zeker geen commercieel feestje. Lokale verenigingen ontvangen vele duizenden euro's voor hun clubkas voor de geleverde inspanningen. Samen met de vele trouwe sponsors maken zij het mogelijk om een festival van deze enorme omvang te organiseren.

PROGRAMMA
Pinkster Party Raalte
Zaterdagavond 22 mei
20.00 uur: terrein open. Optredens van The Horse Company, Ryan Shaw en Rowwen Heze.
Entree 10 euro VVK, 15 euro 's avonds

Ribs en Blues
Free festival
Eerste pinksterdag 23 mei vanaf 13.00uur;
King Mo (NL)
The Brew (UK)
Jesse Dee (VS)
DeWolff (NL)
Matt Schofield (UK)
Brainbox (NL)
Walter Trout (VS)

Tweede Pinksterdag 24 mei vanaf 13.00uur:
Ruben Hoeke Band (NL)
Jan Akkerman + Band (NL)
Los Lobos (VS)
Philip Sayce (VS)

Alle info op www.ribsenblues.nl en www.pinksterpartyraalte.nl