Kleurrijk & Gloedvol


Beeldende Kunst in Emaille

VIANEN, 20100516 -- In het Stedelijk Museum Vianen start dit voorjaar een bijzondere expositie van beeldende kunst in emaille. De officiële opening wordt 22 mei 2010 verricht door Edwin Jacobs, directeur van het Centraal Museum Utrecht.

Kleurrijk & Gloedvol toont werk van de Vereniging van Nederlandse Emailleurs. Maak kennis met moderne emailles: wandpanelen, colliers, reliëfs, beelden, hangers, ringen en meer vrije vormen van emailleerkunst. De Vereniging van Nederlandse Emailleurs, in 1983 opgericht door een selecte groep kunstenaars, heeft zich ten doel gesteld het emailleren te bevorderen als kunstvorm.

De grote verscheidenheid aan toegepaste emailleertechnieken, waaronder Sgraffito, Cloisonné, Basse Taille, Grisaille en Plique à Jour dragen bij aan deze verrassende tentoonstelling waar ruim 125 objecten zijn ingebracht door 40 kunstenaars.
Na de bezichtiging van de expositie Kleurrijk & Gloedvol kan men concluderen dat anno 2010 moderne emailles zich een plaats binnen de beeldende kunst hebben verworven als zelfstandig genre.

De expositie is tot 22 augustus te bewonderen in de bovenzaal van het Stedelijk Museum Vianen, Voorstraat 97. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.30-16.30 uur, zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur. Voor meer informatie: www.stedelijkmuseumvianen.nl