Ingezonden persbericht

Persbericht 19 april 2010

Luisteraarspanel kiest beste RadioLab uitzending
RadioLab start op 23 mei op Radio 1

Zondag 23 mei begint voor het tweede seizoen het RadioLab op Radio 1. In het Radiolaboratorium krijgen originele en nieuwe radioprogramma's een platform. RadioLab was vorig jaar een groot succes. Nieuw dit jaar is het luisteraarspanel dat de beste RadioLab uitzending van 2010 kiest. Luisteraars kunnen zich vanaf 22 april aanmelden voor het panel op de website van Radio 1.

Experimentele radio
De nieuws- en sportzender biedt tien zondagen tussen 12.10 en 13.00 uur een audiopodium aan alle omroepen en radiomakers. De luisteraar van Radio 1 hoort wekelijks een origineel, verrassend en creatief radioprogramma.

Tien programma's in de race voor Radio 1 RadioLab prijs
Programmamakers van omroepen konden tot 2 april ideeën aandragen voor een uitzending van RadioLab 2010. De inzendingen werden gewogen op originaliteit, haalbaarheid en vernieuwing. Op 12 april werden de tien beste ideeën geselecteerd. Begin augustus maakt Radio 1 de door het luisteraarspanel gekozen winnaar van de Radio 1 RadioLab prijs bekend.

RadioLab
Het programma RadioLab is een creatief vaklaboratorium voor radiomakers van alle omroepen, die rondlopen met ideeën die niet passen in de huidige formats op Radio 1. Vorig jaar startte Radio 1 met het RadioLab. Het programma leverde vele uren verrassende en gewaardeerde radio op. De RadioLab-serie van 2010 bestaat uit tien afleveringen en duurt tot en met zondag 1 augustus (m.u.v 4 juli). De vernieuwende radiovormen en gelanceerde formats zijn een aanwinst voor bestaande en toekomstige programmering van Radio 1.

Voor meer informatie: www.radio1.nl



Ingezonden persbericht