RTL Group

Eerste grote debat bij RTL 4 op 23 mei

BALKENENDE, COHEN, RUTTE EN WILDERS TEGENOVER ELKAAR

Het eerste grote verkiezingsdebat vindt plaats bij RTL 4. Op zondag 23 mei staan de lijsttrekkers van de vier grootste partijen tegenover elkaar in Wat Kiest Nederland: Het Premiersdebat. De titanenstrijd tussen Jan Peter Balkenende, Job Cohen, Mark Rutte en Geert Wilders wordt geleid door RTL Nieuws-journalist Frits Wester, met als inzet de vraag: wie wordt de nieuwe premier van Nederland?

Wat Kiest Nederland: Het Premiersdebat vindt plaats in De Rode Hoed in Amsterdam en vormt de aftrap van de verkiezingscampagne Wat Kiest Nederland van RTL 4, die op 23 mei begint en zijn finale beleeft tijdens de verkiezingen op woensdag 9 juni. Tijdens de hele campagneperiode is RTL 4 elke dag het adres voor iedereen die op de hoogte wil blijven van het laatste politieke nieuws. De vaste gezichten van de Wat Kiest Nederland-campagne zijn RTL Nieuws-journalist Frits Wester en anchor Rick Nieman, die op 23 mei ook de voor- en nabeschouwing van het debat voor zijn rekening neemt.

Uitzending: Wat Kiest Nederland: Het Premiersdebat, live bij RTL 4, zondag 23 mei, tussen 20.00 en 22.30 uur.

---

Noot aan de redactie: nadere informatie over de inhoud van de Wat Kiest Nederland-campagne ontvangt u binnenkort. Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht kunt u terecht bij Jasper Teijsse, sr. communicatieadviseur RTL Nederland, via 035-6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.