Kopstukken - insecten als fotomodel

11/05/2010 16:38

Museum Naturalis

De fototentoonstelling Kopstukken laat de verborgen schoonheid van insecten zien. Wim van Egmond portretteert ze als waren het fotomodellen. Zijn beelden tonen de karaktervolle koppen van vliegen, bijen, muggen en andere minuscule beestjes. Kopstukken staat van 23 mei tot en met 31 oktober in de museumtuin van Naturalis. Op 23 mei geeft Wim van Egmond drie korte lezingen met 3D-beelden in het Auditorium van Naturalis.

Insecten zijn overal. Het zijn zelfs de meest voorkomende organismen op aarde. De meeste mensen vinden ze maar lastig en eng; onbekend maakt onbemind. Kopstukken nodigt uit tot persoonlijke kennismaking. Toeschouwers staan oog in oog met de snorzweefvlieg en de goudoogdaas. De 24 door Van Egmond geportretteerde Nederlandse insecten zijn stuk voor stuk persoonlijkheden.

Wim van Egmond is fotomicrograaf, hij fotografeert onderwerpen die met het blote oog niet of nauwelijks te zien zijn. Met behulp van nieuwe fotografische technieken maakt hij een wereld zichtbaar die voor de mens onzichtbaar is. Zijn foto's begeven zich op de grens van kunst en wetenschap.

De tentoonstelling wordt op zondag 23 mei geopend met drie korte lezingen door Wim van Egmond, waarbij hij 3D-foto's laat zien. De lezingen duren elk 20 minuten en starten om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur in het Auditorium. Toegang is gratis.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.naturalis.nl