Gemeente Binnenmaas

Echtpaar Barendregt uit 's-Gravendeel 70 jaar getrouwd

Op zondag 23 mei a.s. is het exact 70 jaar geleden dat de nu 91-jarige Bastiaan Barendregt en zijn nu 89-jarige Pietje de Fonkert in het huwelijksbootje stapten. Een 70-jarig huwelijk is zeer bijzonder. In gemeente Binnenmaas is echtpaar Barendregt dit jaar het enige echtpaar dat 70 jaar getrouwd is.

De heer Barendregt is geboren en getogen in s-Gravendeel. Hij heeft in zijn jonge jaren in het vlas gewerkt. Later is hij in dienst gekomen van een aannemingsbedrijf en nog later heeft hij zijn eigen aannemingsbedrijf opgestart. Dit heeft hij met succes tot zijn 61e gedraaid. Mevrouw Barendregt komt oorspronkelijk uit Numansdorp.

Het echtpaar kreeg vier kinderen en heeft intussen tien kleinkinderen en vijftien achterkleinkinderen, waar beide echtelieden volop van genieten. Met hulp kunnen zij gelukkig nog steeds zelfstandig wonen, maar de hobbys die ze vroeger hadden behoren tot de verleden tijd.

Burgemeester Borgdorff en zijn echtgenote bezoeken het echtpaar en ze zullen onder overhandiging van een boeket bloemen de felicitaties overbrengen namens het gemeentebestuur.