RTL Group

Het premiersdebat: eerste krachtmeting van de grote vier

Het eerste grote tv-verkiezingsdebat vindt zondag 23 mei plaats bij RTL 4. Dan staan de lijsttrekkers van de vier grootste partijen tegenover elkaar in Wat Kiest Nederland: Het Premiersdebat. De titanenstrijd tussen Jan Peter Balkenende, Job Cohen, Mark Rutte en Geert Wilders wordt geleid door RTL Nieuws-journalist Frits Wester, met als inzet de vraag: wie wordt de nieuwe premier van Nederland?

De voorbeschouwing op deze eerste krachtmeting begint zondag om 19.58 uur op RTL 4. RTL Nieuws-anchor Rick Nieman bespreekt met politici Marco Pastors en Naïma Azough, oud-commandant der Nederlandse strijdkrachten Dick Berlijn en acteur Huub Stapel het belang van televisie-debatten, leiderschap, presentatie en de kansen en risico's van de deelnemers.
Om exact 20.15 uur start het eigenlijke debat waarin Balkenende, Cohen, Rutte en Wilders onder meer zullen debatteren over integratie, economie, bezuinigingen en de hypotheekrente-aftrek. Ook kruisen de zwaargewichten de degens over themas als leiderschap en het premierschap.

Na afloop van het debat - rond 22.00 uur - blikt Rick Nieman met zijn gasten terug op de cruciale momenten in het debat. In deze nabeschouwing worden ook de resultaten gemaakt van een peiling van Synovate over wie volgens de kijkers het debat heeft gewonnen.

Wat Kiest Nederland: Het Premiersdebat vindt plaats in De Rode Hoed in Amsterdam en vormt de aftrap van de verkiezingscampagne Wat Kiest Nederland van RTL 4, die op 23 mei begint en zijn finale beleeft tijdens de verkiezingen op woensdag 9 juni. Tijdens de hele campagneperiode is RTL 4 elke dag de zender voor iedereen die op de hoogte wil blijven van het laatste politieke nieuws. De vaste gezichten van de Wat Kiest Nederland-campagne zijn RTL Nieuws-journalist Frits Wester en anchor Rick Nieman.

Uitzending: Wat Kiest Nederland: Het Premiersdebat, live bij RTL 4, zondag 23 mei, tussen 19.58 en 22.30 uur.

---

Noot aan de redactie: nadere informatie over de inhoud van de Wat Kiest Nederland-campagne ontvangt u binnenkort. Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht kunt u terecht bij Jasper Teijsse, sr. communicatieadviseur RTL Nederland, via 035-6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.