Ingezonden persbericht

Hilversum, 20-5-2010

AVRO-RADIOPROGRAMMA HET STEENEN TIJDPERK BRENGT BEATLES SYMPHONY

Het AVRO-radioprogramma Het Steenen Tijdperk presenteert aanstaande zondag 23 mei de registratie van The Beatles Symphony, een live-concert van het Metropole Orkest met gastvocalisten Bertolf, Jon Allen, Nits-zanger Henk Hofstede, Manuela Kemp, Frédérique Spigt en The Madd. Het concert vond plaats op 24 april j.l in het Utrechtse Vredenburg, op initiatief van AVRO en Metropole Orkest.

In totaal zijn er aanstaande zondag 27 nummers te beluisteren waaronder alle nummers van twee legendarische Beatlesalbums uit 1967: Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band en Magical Mystery Tour. De nummers zijn als een symfonie aan elkaar gearrangeerd.

Aanleiding voor het concert was dat de Beatles 40 jaar geleden ophielden te bestaan. The Fab Four uit Liverpool produceerden tussen 1963 en 1970 dertien albums, waaronder het legendarische Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band en Magical Mystery Tour.

AVRO Steenen Tijdperk: zondag 23 mei, 16.00 - 18.00 uur, Radio 2. En daarna als podcast te downloaden en terug te luisteren via steenentijdperk.avro.nl.



Ingezonden persbericht