Ingezonden persbericht

Trouwen voor één dag bij Stadsherstel in Weesp

De sfeervolle Van Houtenkerk in Weesp ­ een van de gebouween van Stadsherstel Amsterdam NV ­ is op zondag 23 mei dé plek om te trouwen voor één dag. Men kan zich nu opgeven via www.wedandwalk.com.

In samenwerking met Wed and Walk biedt Stadsherstel stellen de kans om zich voor één dag in de echt met elkaar te laten verbinden.

De trouwlustigen hoeven zelf geen voorbereidingen te treffen. Wed and Walk heeft alles voor het koppel klaarliggen: sprookjesachtige bruidsjurken, sluiers, vintage jacquets, plastic bruidsboeketten, de muziek en natuurlijk gouden plastic ringen met fonkelende edelstenen. Aan alle ingrediënten voor een geslaagde en romantische dag is gedacht. De unieke locatie draagt extra bij aan de bijzondere sfeer. Van de miniceremonie onder de rozenboog vol bloemetjes wordt een trouwfoto gemaakt die het stel mee naar huis krijgt.

Het sprookje duurt tot zonsopkomst; bij de eerste zonnestralen is alles voorbij en is het huwelijk niet langer geldig. De kosten voor trouwen voor één dag zijn ¤ 50,- en oppgeven kan via www.wedandwalk.com.

Stadsherstel is sinds augustus 2009 eigenaar van het 'chocoladekerkje'. De Van Houtenkerk werd in 1906 gebouwd door de gezusters Van Houten, telgen uit het beroemde chocoladegeslacht. De kerk ligt in het gezellige centrum van Weesp en heeft een zeer rijk en nog geheel authentiek interieur.

Stadsherstel

Stadsherstel Amsterdam (opgericht in 1956) is de grootste restaurerende
organisatie van Nederland en zet zich in voor erfgoed, monumenten en cultuur. Stadsherstel is altijd op zoek naar de meest passende (her)bestemming van haar bezit, dat zij onderhoudt, beheert en verhuurt. De restauratieomzet bedraagt gemiddeld ¤ 10 miljoen per jaarr. Stadsherstel is eigenaar van meer dan 500 panden in en rondom Amsterdam, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten.

De bijzondere panden verhuurt Stadsherstel voor o.a. congressen, lezingen, concerten en huwelijksvoltrekkingen via haar afdeling Exploitatie. De Vereniging Vrienden, met meer dan 2500 leden, ondersteunt al meer dan 25 jaar de restauratiewerkzaamheden van Stadsherstel.

Noot voor de redactie,