Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Datum 12 mei '10

Plaats Leiden

Japanmarkt
23 mei 2010
Rapenburg, Leiden

Japanmarkt in Leiden

Op zondag 23 mei is er op het Rapenburg in Leiden opnieuw een grote Japanmarkt. Een feestelijke aangelegenheid met alle facetten van de Japanse cultuur. Kunst, eten, drinken, antiek, planten, lifestyle, reizen, sportdemonstraties, speedlezingen over de bijzondere Japanse collectie zullen niet ontbreken.

De hele dag staat het Rapenburg volledig in het teken van Japan. Proef sushi, yakatori en sake. Maak kennis met Japanse verenigingen, antiek en kunst. Laat je verleiden tot een reis door het prachtige Japan. Slenter langs meer dan veertig kraampjes met Japanse cultuur!

Naast de markt zijn er de hele middag demonstraties van verschillende Japanse sporten in Rijksmuseum van Oudheden. In Hortus botanicus Leiden kunt u een bezoek brengen aan de Sieboldtuin en op de markt zijn Japanse planten te bewonderen en te koop. In het SieboldHuis vertellen Japankenners in speedlezingen over hun favoriete objecten uit de bijzondere Japanse collectie in Leiden. Ook Museum Volkenkunde en Naturalis zijn open om de Japanse collectie te bekijken.

Om 12.00 uur opent dhr. Lenferink, burgemeester van Leiden, de Japanmarkt . Hij wordt begeleid door een spetterend optreden van de Taiko Kids in Leiden. Later in de middag laten zij het Rapenburg nogmaals trillen met hun Japanse trommels.

Tijdens de Japanmarkt is het SieboldHuis gewoon geopend met de tentoonstellingen Siebolds Bloementuin en Stamppot met Rodekool.

Noot voor de redactie,