Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 17 mei 2010

Pinksterzondag open dag op het Balgzand
Tussen Den Helder en Wieringen ligt een prachtig stuk Wad

Ook dit jaar organiseren de Waddenvereniging en Landschap Noord-Holland weer een open dag op het Balgzand. Ook voor kinderen altijd een belevenis, want het Wad zit vol verrassingen. Op zondag 23 mei staan we tussen 09.00 en 16.00 uur voor u klaar.

Het centrale punt op deze dag is het Natuurinformatiecentrum 't Kuitje. Hier wordt u ontvangen met koffie of thee en kunt u genieten van een prachtige diashow over dit deel van de Waddenzee. Maar het wordt pas echt leuk als we het Wad gaan verkennen. Dat gebeurt om 10.30 uur. We kijken wat er op de bodem ligt, maar onderzoeken ook wat er in zit. Zo wordt duidelijk waarom de Waddenzee als een magneet vogels, vissen en andere dieren aantrekt. Na afloop gaan we bijzondere vondsten binnen bekijken met de microscopen die daar klaar staan. Een prachtige ervaring! Om 13.30 uur staan onze gidsen weer klaar, nu om u de vogels van het Balgzand te laten zien. Afhankelijk van de groep gaan we lopen of fietsen. We gaan naar de vogelschermen en bekijken daar de broed- en trekvogels. Met wat geluk zien we bijzondere soorten, want het is nog voorjaarstrek. Het is handig om een kijker mee te nemen als u die heeft.

De toegang voor het Natuurinformatiecentrum is vrij. Aan de beide excursies zijn kosten verbonden. Die bedragen ¤ 6,50 per persoon, voor Beschermers ¤ 3,50 en voor kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Het Wad is modderig, dus trek aangepaste kleding en schoeisel aan.

We verzamelen bij Natuurinformatiepunt 't Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Het is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever en is met borden goed aangegeven. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer. Scholeksters en rosse grutto's op het Wad. Foto Frans Buissink.
Noot voor redacties



Landschap Noord-Holland