Ingezonden persbericht


Street*Athletics op heilige grond

Street*Athletics Girls Tour 23 mei tijdens Voetbalwalhalla

Op 23 mei straalt de Street*Athletics Girls Tour bij het Olympisch Stadion, dat het hele pinksterweekend in het teken staat van het "Voetbalwalhalla". De zondag staat in het teken van de Meiden, Girls-day!

De Street*Athletics Girls Tour zet meiden in de hoofdrol omdat zij nog meer gestimuleerd kunnen worden om hun talenten te ontwikkelen binnen de Olympische sportgedachte van talentontwikkeling zonder sociale of culturele barrières. "Het Voetbalwalhalla is een geweldig platform om het meidenvoetbal te positioneren" Aldus Ricardo Wijngaarde, directeur Street*Athletics.

Motto van het weekend: "Voetbal, Voetbal, Voetbal". Het centrum van het Voetbalwalhalla is het welbekende voetbaltoernooi Gestion Copa Amsterdam. Organisator Ed Kuijper, SoccerID: "In gesprekken met de organisatie van de Street*Athletics Girls Tour is besloten om zondag 23 mei op het Voetbalwalhalla tot meidendag uit te roepen".

Wat houdt het in? De Street*Athletics Girls Tour is een reeks evenementen met een doorlopende competitie straat/zaalvoetbal, clinics, workshops en optredens, van streetdance tot basketbal, waarbij de meiden van harte worden uitgenodigd om hun talent te laten zien of te vergroten. Tijdens het Voetbalwalhalla zal de Street*Athletics Girls Tour op de voor de gelegenheid geplaatste velden voor en rond het stadion een toernooi spelen met meidenteams die uit heel Nederland afkomstig zijn. Deze teams nemen deel aan de gehele Tour, de toernooien samen vormen een competitie.




Ingezonden persbericht