Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 23 mei 2010

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Wegmisbruiker aangehouden

Borne

Motorrijder veroorzaakte met zijn rijgedrag diverse verkeersgevaarlijke situaties tijdens achtervolging door politie. De bestuurder van de motor is aangehouden.

Op vrijdag 21 mei 2010 omstreeks 13.44 uur surveilleerden politieagenten in opvallende politieauto over de A35/A1 in de gemeente Borne. Zij reden in de richting van Azelo en zagen vanaf Almelo een motorrijder die hen opviel door zijn 'onveilige' kledinguitrusting en hoge snelheid. Toen de motorrijder de afrit bij Borne-West wilde nemen kreeg hij een stopteken van de politieagenten. Hier reageerde de man in eerste instantie niet op. De politieagenten zijn naast de motorrijder gaan rijden en konden hem aanspreken. De bestuurder zei dat hij zou stoppen. Dit deed hij echter niet. Met hoge snelheid ging de motorrijder er vandoor. De politie zette daarop de achtervolging in met zwaailicht en sirene. Het was op dat moment behoorlijk druk op de A35 en er werd met snelheden van 170 km/u gereden! De motorrijder nam de afslag bij Hengelo West en ging in de richting van het centrum. Tijdens de achtervolging zagen de agenten dat de bestuurder twee keer over door het rode verkeerslicht was gereden. Diverse overige weggebruikers hebben hinder ondervonden van het rijgedrag deze motorrijder. Hij bracht hen hierbij ook in gevaar! De motorrijder reed de A35 weer op en reed in de richting van Almelo. Toen hij de afslag Almelo-centrum nam werd hij opgewacht door een motoragent. De vluchtende bestuurder besloot toen te stoppen. De motorrijder, een 52-jarige Almeloër, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De motor van de man is in beslag genomen. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd. (201045278)

Grote zendmast in beslaggenomen

Hellendoorn

Een grote kraanwagen was nodig om de mast in beslag te kunnen nemen.

Op verzoek van het Agentschap Telecom heeft de politie Twente op zaterdag 22 mei 2010 om 14.14 uur een zendmast in beslag genomen aan de Ontginningsweg in Hellendoorn. De mast was echter zo groot dat het kleine kraanwagentje van de gemeente plaats moest maken voor een groter exemplaar. Zowel de mast, de inwerkingzijnde aggregaat en de grote zender met koelinstallatie werden in beslag genomen. De dag ervoor heeft de gemeente een last met dwangsom overhandigd aan de eigenaar van de grond. Agentschap Telecom maakt proces-verbaal op. (2010045600.)

Vernieling en diefstal bronzen beeld

Enschede

Politie zoekt getuigen van de diefstal en vernieling van het bronzen beeld.

Op zaterdag 22 mei 2010 om 6.11 uur hebben politieagenten een 33-jarige man uit Enschede aangehouden terzake vernieling aan de Stroinksbleekweg in Enschede . Dit naar aanleiding van melding over een man die auto's zou vernielen. De man bleek tevens een barbecue en een tuinstoel te hebben vernield. Hij verkeerde hierbij behoorlijk onder invloed van alcohol.

Een 49-jarige kunstenares deed zaterdagochtend aangifte van vernieling en diefstal van haar bronzen beeld. Dit beeld stond voor het Rozendaalcomplex aan de Stroinksbleekweg in Enschede. De politie vermoedt dat de 33-jarige man ook debet is aan de vernieling van dit beeld. De aangehouden man verklaarde zich niets te kunnen herinneren. Het bronzen beeld is ter plaatse niet meer aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de vernieling en weten waar het bronzen beeld is. Het kunstwerk is een uitbeelding van een mens met vleugels met een vogel op handen, ongeveer 93 cm hoog en op het breedste punt 53 cm. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie, telefonisch 0900-8844 of Bel Misdaad anoniem: 0800-7000. (2010045600)

Taxichauffeur beroofd

Oldenzaal

Politie is op zoek naar getuigen van deze overval

Een 23-jarige taxichauffeur werd op zondag 23 mei 2010 omstreeks 5.00 uur overvallen door twee gewapende mannen. De taxichauffeur reed over de Enschedesestraat in Oldenzaal toen hij bij de bushalte ter hoogte van de Mc Donalds twee mannen zag zwaaien. Omdat hij dacht dat de mannen gebruik wilden maken van de taxi stopte hij en opende zijn raam aan de bijrijderskant. Op dat moment richtte één van de mannen een, op een vuurwapen gelijkend, voorwerp op hem. Hierbij vroeg de onbekende man om geld. De taxichauffeur heeft de man het geld gegeven. De beide mannen zijn daarna met het geld weggerend in de richting van Mc Donalds. De taxichauffeur is verbouwereerd wegereden naar Enschede alwaar hij de politie belde. De daders waren tussen de 25-30 jaar oud en droegen donkere kleding. Één van de dader was iets forser en ongeveer 1.74 meter lang. De andere was tenger en ongeveer 1.77 meter lang.

De politie stelt een onderzoek in naar deze beroving en vraagt eventuele getuige contact op te nemen. Telefoonnummer 0900-8844 of Bel misdaad anonoiem 0800-7000 (2010045746)

Scooterrijder gewond bij ongeval

Den Ham

Automobiliste zag de bestuurder op de scooter te laat en reed hem aan. Jongen is met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuis.

Op vrijdag 21 mei 2010 om 15.30 reed een 66-jarige vrouw uit Vroomshoop over de Daarleseweg in Den Ham. Ze reed in de richting van de kruising Daarleseweg met de Flierdijk. De automobiliste wilde daar linksaf slaan. Op dat moment reed een 17-jarige jongen uit Den Ham op zijn scooter over het brom/fietspad gelegen naast de Daarleseweg. Hij wilde bij het kruispunt zijn weg rechtdoor vervolgen. Op het moment dat de automobiliste linksaf sloeg werd het zicht haar even ontnomen door een witte bestelauto die stil stond voor de genoemde kruising. Daardoor zag zij de scooterrijder over het hoofd en reed hem aan. De jongen botste tegen de auto en kwam op de grond terecht. Hij is met onbekend letsel overgebracht door de ambulance naar het ziekenhuis. Zowel de auto als de scooter waren beschadigd geraakt. Tegen de 66-jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

(2010045354)

Slapende peuter zet Holterberg in rep en roer

Holten

Na meer dan twee uur zoeken werd de kleine peuter slapend aangetroffen in het heideveld.

Toen bij de politie Twente de melding binnenkwam dat familie op zoek was naar een 3-jarige jongen op de Holterberg werd er meteen een grote zoektocht op touw gezet. Naast zoveel mogelijk politiemensen werd er ook een helikopter en een speurhond ingezet om de jongen te vinden. Het jochie was met vier andere kinderen een stukje het bos in gelopen. De peuter is op een gegeven moment alleen teruggelopen en niet bij zijn ouders aangekomen. Nadat de ouders 1,5 uur hadden gezocht hebben zij de politie ingeschakeld. Agenten hebben alle dienstfietsen van het politiebureau opgehaald zodat burgers, die mee hielpen bij de zoektocht, deze konden gebruiken. Ook de brandweer, jachtopzichters hielpen mee. De diverse media waren reeds op de hoogte gesteld van de vermissing. Op een gegeven moment vond een gepensioneerde brandweerman uit Leek het jongentje al slapend in het nabij gelegen heideveld. Hij lag ongeveer 200 meter aan de linkerzijde van de dagcamping. De jongen kreeg van de brandweer een beer en begreep natuurlijk niets van alle commotie. Ongeveer 50 mensen hebben naar hem gezocht. De politie bedankt iedereen, die op zijn of haar wijze, heeft bijgedragen aan het terugvinden van de peuter. De gepensioneerde brandweerman wordt tzt nog extra 'in het zonnetje' gezet. (2010045640)

Fietser gewond na aanrijding met automobiliste

Denekamp

Een 87-jarige fietser uit Denekamp raakte vrijdagmiddag 21 mei gewond tijdens een aanrijding in Denekamp.

Vrijdagmiddag 21 mei omstreeks 17.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Lattropperstraat in Denekamp. Een 36-jarige automobiliste uit Denekamp reed met haar auto over de Lattropperstraat, gaande in de richting van Oldenzaal. Ter hoogte van de molen kwam een 87-jarige fietser uit Denekamp, vanaf een uitrit, de straat op fietsen. De automobiliste kon de fietser niet meer ontwijken. De 87-jarige raakte als gevolg van de aanrijding gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010045353)

Dronken bromfietser raakt bromfiets kwijt

Hengelo
Een 28-jarige man uit Hengelo raakte zondagmorgen 23 mei zijn bromfiets kwijt, omdat hij zonder geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol op een bromfiets reed.

In de vroege morgen van zondag 23 mei omstreeks 02.45 uur zagen surveillerende agenten op de Markt in Hengelo een bromfietser met bijrijder rijden. Beiden droegen geen helm. De agenten lieten de bromfietser stoppen op de Drienerstraat. Omdat het vermoeden bestond dat de bromfietser alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,27 promille uit. Omdat bij navraag bleek dat de 28-jarige bromfietser uit Hengelo niet in het bezit is van een geldig rijbewijs en vaker onder invloed van alcohol heeft gereden, werd de bromfiets in beslag genomen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol. (2010045685)

Inbreker overlopen
Enschede
Zondagmorgen 23 mei omstreeks 00.15 uur werd een inbraak gemeld in een woning aan de Oldemeulehoek in Enschede. Een bewoner kwam in de woning en trof de inbreker aan. De inbreker ging er snel vandoor en na een korte achtervolging verloor de bewoner de inbreker uit het oog. De politie werd ingeschakeld. Na het verkrijgen van een goed signalement van de inbreker ging de politie naar de verdachte uitkijken. Op de Broekheurne-ring troffen de agenten de verdachte aan. De verdachte, een 17-jarige Enschedeër, werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010045670)

---- --