FloraHolland


Goede belangstelling tijdens FloraHolland Summer Fair

FLORAHOLLAND, 22 mei 2010 - Donderdag en vrijdag was in Rijnsburg de FloraHolland Summer Fair, de belangrijkste snijbloemenhandelsbeurs van het jaar. De beurs stond volledig in het teken van snijbloemen. In dertig eigen stands en op het Bloemenplein was een breed aanbod te zien, waaronder chrysanten, rozen, zomerbloemen, lelies en gerbera's. Daarnaast presenteerde het team van FloraHolland Connect Special Products op het Bloemenplein bloemen met toegevoegde waarde.

De FloraHolland Summer Fair werd door enkele honderden in- en verkopers bezocht. De deelnemende kwekers en FloraHolland waren positief over de opzet van en de stemming tijdens de beurs. Inkopers waren tevreden over het getoonde aanbod, al had het zomerbloemenaanbod nog wat breder mogen zijn. Wel was het internationale aanbod van een aantal TFA-kwekers vertegenwoordigd op de beurs. Begin dit jaar nam FloraHolland de activiteiten van de importveiling TFA over. Het voormalige TFA-aanbod is inmiddels te koop op de klokken in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg.

FloraHolland e-Trade
De FloraHolland Bloemencatalogus en de webshop van het digitale handelsplatform FloraHolland e-Trade kregen extra aandacht in Rijnsburg. Beursdeelnemer en Alstroemeriateler Fokke Hoeksma plaatste eerder de duizendste aanbodsregel in de snijbloemencatalogus van FloraHolland e-Trade en daar werd hij nu mee gefeliciteerd.

Vakgerichte evenementen
Verder vonden verschillende vakgerichte evenementen plaats, zoals de lancering van de promotiecampagne lelie. Druk bezocht waren de twee inloopseminars. Daar vertelden marktspecialisten van FloraHolland welke relevante ontwikkelingen er zijn in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, de drie belangrijkste afzetlanden voor snijbloemen. Daarbij was speciale aandacht voor de afzet bij bloemisten en supermarkten.

Volgende handelsbeurzen
De eerst volgende handelsbeurs van FloraHolland is de FloraHolland Autumn Fair. Dat is een plantenbeurs, die op 8 en 9 september plaats vindt bij FloraHolland Naaldwijk. Voor meer informatie over de FloraHolland Autumn Fair kan contact worden opgenomen met Hanny Sperling via T 0297 39 42 70.
Van 3 tot en met 5 november dit jaar wordt de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer georganiseerd. Op deze (inter)nationale handelsbeurs voor exporteurs, groothandelaren en hun klanten staan zowel bloemen als planten centraal. Voor meer informatie over deze beurs kan contact opgenomen worden met Maaike Koop via T 0297 39 36 12.