Ingezonden persbericht


Randy Krummenacher ondanks crash 14e in Le Mans

Top 10 debuut voor Luis Salom

De race tijdens de Monster Energy Grand Prix de France heeft Luis Salom een keurige tiende positie behaald. Randy Krummenacher zag een top 10 klassering in rook opgaan na een kleine schuiver. Ondanks deze crash wist de Zwitser zijn Aprilia weer aan de praat te krijgen en pakte alsnog twee WK punten met een veertiende plaats.

In de warm-up sessie probeerde de STIPA-Molenaar Racing GP-rijders nog een kleine aanpassing maar besloten deze aanpassing niet in de race te gebruiken. Randy Krummenacher reed in deze ochtendsessie naar een keurige vijfde positie terwijl Luis Salom eindigde als 17e.

Randy Krummenacher had geen goede start tijdens de race. De Zwitser passeerde de eerste ronde als 12e en startte een inhaalrace. Na een aantal ronden klom Krummenacher op naar een 9e positie en wist dezelfde racepace aan te houden als de kopgroep. Hierdoor kon het gat niet gedicht worden naar de groep die streed om de derde positie. Met nog een aantal ronden te gaan kwam de Zwitser ten val maar wist zijn Aprilia op te pakken en nog als veerteinde te finishen.

Luis Salom had een goede start en kwam de eerste ronde als tiende door. De Spanjaard werd al snel gepasseerd door zijn teamgenoot Krummenacher en kwam in een groep terecht die streed om de 11e positie. De hele race streed Salom om de 11e positie samen met Johann Zarco en kreeg na driekwart van de race gezelschap van Jasper Iwema en Jonas Folger. Salom vond in de laatste ronden nog iets extra's en passeerde Zarco en wist een seconde afstand te nemen van de groep. Na de crash van teamgenoot Krummenacher finishte Salom op een nette tiende plek.

Randy Krummenacher (14e):

"Ik baal van de crash in het laatste gedeelte van de race. Een negende plek was zeker. Mijn start was niet geweldig naar ik kon al snel een aantal rijders passeren. Mijn racepace lag gelijk aan de kopgroep en ik probeerde om de aansluiting met de groep voor mij te krijgen die streed om de laatste podiumplek. Helaas bleef het gat gelijk en voordat ik het wist ging ik zelfs onderuit. Gelukkig kon ik de race weer vervolgen en twee punten pakken. We weten dat we de pace hebben en ik kijk dan ook uit naar de volgende race in Mugello."

Luis Salom (10e):

"Een top 10 plek was mijn doel en ik ben erg bij met dit resultaat. Ik had een goede start en kon gelijk aanpikken bij Johann Zarco. Bijna de hele race streed ik met Zarco todat we gezelschap kregen van Jonas Folger en Jasper Iwema. Ik wilde perse eerste van deze groep worden en na de aanwijzingen op het pitbord ben ik er goed voor gaan zitten en slaagde ik erin om deze rijders achter mij te houden. De motor hield op een gegeven moment iets in waardoor ik op snelheid geen passeer mogelijkheden had. Maar een top 10 is geweldig en ik kan echt niet wachten tot Mugello! " STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com