Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 23-05-2010

Dodelijk slachtoffer bij eenzijdig ongeval met quad

RUCPHEN: Bij een eenzijdig ongeval met een quad aan de Hellemonsdreef is vanmorgen rond 11:30 uur een 18-jarige inwoner van Rucphen om het leven gekomen en raakte de bestuurder van het vierwielig motorvoertuig zwaar gewond. De man is woonachtig in Zundert. Hij is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal.

Het tweetal was net samen op de quad vertrokken vanaf een erf voor een rit op een nabij gelegen terrein in het buitengebied van Rucphen. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur, waardoor de Quad over de kop sloeg. De Rucphense passagier was op slag dood. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het onderzoek. Verkeersongevalanalisten hebben een sporenonderzoek uitgevoerd. De familie is door de politie op de hoogte gesteld van het noodlottig ongeval.

Politie houdt 17 drugsbezitters aan bij evenement

NIEUW-VOSSEMEER: De politie van het team Mark en Dintel heeft zaterdag een drugscontrole gehouden onder de ruim 2000 bezoekers aan de Bassrulers Outdoor op het werkhaventerrein aan de Groene Weg in Nieuw-Vossemeer. Ruim 130 bezoekers zijn gefouilleerd. Zeventien verdachten zijn aangehouden voor harddrugbezit. Drie personen moesten hun softdrugs inleveren.

De politie voerde samen met een beveiligingsbedrijf in overleg met Gemeente en Justitie een zero-tolerance beleid. Bij de controle werden vier drugshonden ingezet. De politie zette ruim 20 medewerkers in om het evenement in goede banen te leiden. De verdachten met harddrugs kregen een transactie aangeboden of een dagvaarding mee. De transactie bedragen van het Openbaar Ministerie varieerden van 220 tot 480. In totaal is er voor een bedrag van 2810 aan transacties opgelegd. Alle drugs (3 gram cocaïne, 4 gram amfetamine, 40 XTC-pillen, 4 gram hennep, 111 ml GHB en 5 joints) zijn in beslag genomen.

Auto met boottrailer botst op tegenligger

HALSTEREN: Aan de Eendrachtweg zijn zaterdagmorgen een personenauto en een wagen met een boortrailer met elkaar in botsing gekomen. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

De trailer was rond 10:15 uur gaan slingeren en daardoor kon de 44-jarige bestuurder uit Nieuw Vossemeer zijn voertuig niet meer onder controle houden. Hierdoor ontstond een frontale aanrijding, waarbij de tegenligger over de kop sloeg en op het dak in de berm terecht kwam. Twee inzittenden van de auto, een 55-jarige man en een 53-jarige vrouw, zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Beide gewonden zijn afkomstig uit Bergen op Zoom. De vrouw moest ter observatie in het ziekenhuis blijven. Verkeersongevalanalisten van de politie Midden en West Brabant hebben een onderzoek ingesteld.

Drietal aangehouden voor vernieling

ROOSENDAAL: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee inwoners van Roosendaal, leeftijd 19 en 22 jaar, en een 20-jarige inwoner van Schijf aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling aan een auto.

Rond 01:00 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg een melding dat drie personen aan de Consciencelaan aan het vechten waren en daarbij tegen geparkeerde autos aantrapten. Met het opgegeven signalement gingen agenten op zoek naar het drietal. Twee van hen konden direct worden aangehouden. Een derde persoon ging er vandoor, maar kon korte tijd later op zijn thuis adres in Roosendaal worden opgehaald.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 23-05-2010 15:29 | © Regio Midden en West Brabant |